Мирослава Хом'яка переобрали головою ЛОО „Наш край“

Субота, 30 грудня 2017, 07:30

Гендиректора радіо "Львівська хвиля" Мирослава Хом'яка переобрали головою Львивської обласної організації "Наш край" терміном на два роки.  

Про це повідомило ГалІнфо.

"Так, нещодавно на політбюро в Києві ми обговорювали питання розбудови партії. Зараз партійні осередки активно працюють у всіх куточках України. Про це свідчать результати виборів до об'єднаних територіальних громад згідно яких партія ввійшла в п'ятірку лідерів. І я дуже вдячний, що керівництво партії підтримало багато моїх ініціатив, та згодом було запропоновано ще на 2 роки очолити Львівську обласну партійну організацію", – заявив Хом'як. 

Хом’як наголосив, що "Наш край" у своїй діяльності одним із пріоритетів визначила надання більших повноважень місцевим громадам, оптимізацію території місцевих громад і створення ОТГ.

"Ці процеси зараз відбуваються по всій Україні. Я вважаю, що за цим – майбутнє України. Ми бачимо, як розвиваються громади наших сусідів, навіть тих же поляків. Об'єднана територіальна громада має більше повноважень і більше фінансів, а отже зможе більше зробити для тих людей, які там проживають. На мою думку, це дуже позитивний процес. Єдиний негативний момент – це те, що створення об'єднаних територіальних громад не відбувається таким темпом, як би хотілося. У Львівській області досі є багато сільських рад, які працюють за старими правилами і чогось чекають. Але механізм запущено і це дуже добре, і назад дороги немає", – розповів він.

Хом'як підкреслив, що "Наш край" вважає Росію агресором, а події на Сході України – війною. 

"У нас однозначна позиція – Росія затіяла з нами війну. Росія на чолі з Путіним анексувала Крим. Ми розуміємо, що війна на Донбасі відбувається не з ефемерними ополченцями, а з переодягненими військовослужбовцями Російської Федерації. Ми однозначно заявляємо: Росія агресор і ми повинні стояти до останнього, доки не переможемо", – сказав він.

Нагадаємо, головою Львівської міської організації "Наш край" є Олег Баляш. "Наш край" приймав участь у виборах в Кам'янка-Бузькій ОТГ

Мітки: Мирослав Хом'як, Наш край, новини львова, Олег Баляш