Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Наш край

Прес-реліз,   П'ятниця, 23 березня 2018, 14:33

Освіта та охорона здоров’я – не бізнес, а фундамент майбутнього України, – "Наш край"

Наш край

Метою політичної партії "Наш край" є освічене та здорове суспільство як базис цивілізованої держави.

Про це повідомляє Гал-інфо.

Як висловився голова Львівської обласної організації політичної партії "Наш край" Мирослав Хом’як, у той час, коли європейські країни взяли курс на те, щоб якомога більше громадян здобули вищу освіту, український уряд скорочує держзамовлення та пропонує обрізати стипендії на 85%.

Коли ЄС витрачає мільйони на охорону здоров’я, українська влада запроваджує платну медицину та економить на держзакупівлях ліків. В уряді це називають "оптимізація".

Мирослав Хом'як каже, що насправді це урізання базових конституційних прав українців та бомба уповільненої дії, яка загрожує державі.

"Найвища цінність – здорові та освічені громадяни. Влада ж знищує цю цінність", – додав він.

Керівництво партії "Наш край" переконане, що утилітарний бухгалтерський підхід уряду є хибним. Безкоштовні освіта та медицина – це те, що тримає багатьох людей у країні. Якщо вони поїдуть, не буде кому наповнювати Пенсійний фонд. А отже, не буде з чого виплачувати пенсії. Влада штовхає країну в жебрацтво. Тож до освіти та охорони здоров’я треба підходити не з калькулятором, а з розумом.

"Наш край" вважає, що усі попередні спроби реформування системи освіти та охорони здоров’я призвели до банального закриття шкіл та лікарень.

Потрібне "розумне" реформування, де головними критеріями є якість та доступність послуг, а не економія коштів за рахунок закриття медичних та освітніх установ. До такого реформування входить право на безкоштовне отримання медичних послуг малозабезпеченим верствам населення та пенсіонерам, підвищення стандартів їхнього медичного обслуговування, заборона скорочення стипендій студентів та державного замовлення, а також забезпечення необхідної кількості місць та якісного харчування у дитячих садках, школах та лікарнях.

"Ми чітко усвідомлюємо, що здоров’я нації – це не лише медицина, а й чиста вода, якісне харчування, незабруднене повітря. Тому партія об’єднує кращих екологів-професіоналів країни, які готові взяти на себе відповідальність за впровадження якісної державної екологічної політики", – зазначив Мирослав Хом'як.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.