У Львові судять керівника районної адміністрації

Понеділок, 2 липня 2018, 15:30

Чиновника спіймали на корупції та вимаганні.

Про це повідомила прес-служба Головного Управління Національної поліції у Львівській області.

Правоохоронці викрили факти корупційної діяльності голови однієї із райадміністрацій. Окрім виконання своїх безпосередніх обов’язків чиновник займався ще й вирішенням різних питань, які стосувались тіньової діяльності бізнесу, за що в подальшому вимагав винагороду.

Зокрема, неправомірну вигоду він одержував за невтручання у діяльність районного бізнесу та за працевлаштування громадян в органах місцевого самоврядування.

16 березня поліцейські задокументували факт вимагання районним керівником 105 000  гривень. За його словами, гроші мали бути перераховані за надання послуг "особистого характеру". У керівника райадміністрації вилучили квитанцію про проведення розрахунків.

Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Обвинувальний акт скеровано на судовий розгляд. 

За вчинення цього злочину передбачене покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Мітки: корупція, Львів, Національна поліція України, новини львова