Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Лілія Гриневич

Понеділок, 10 грудня 2018, 13:37

Українські ПТУ модернізуватимуть за гроші ЄС

Лілія Гриневич

Україна веде перемовини з Європейським союзом щодо модернізації профтехосвіти.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 10 грудня, із робочим візитом у Львові перебувала міністерка освіти та науки України Лілія Гриневич.

Міністерка обговорювала з керівниками професійно-технічних закладів Львівщини, а також із роботодавцями нові можливості для розвитку профтехосвіти в Україні.

"Наразі існує великий дизбаланс між ринком освіти та ринком праці тому, що лише 20% випсукників ідуть навчатися до ПТУ, а 80% ідуть одразу до вищих навчальних закладів" – заявила Гриневич.

За її словами, така ситуація склалася через те, що на професійно-технічну освіту дивляться ще з радянського погляду.

"Третій рік поспіль відбуваються інвестиції в обладнання профтехосвіти й наразі критично важливо долучити до навчального процесу роботодавців" – повідомила міністерка.

На інтеграцію бізнесу до навчання в ПТУ, на її думку, є 2 причини:

– у закладах професійно-технічної освіти мають готувати професіоналів для сучасного ринку праці;

– роботодавці – люди, які можуть інвестувати в спеціалізовану середню освіту й допомогти навчатися учням на виробництві;

Також Лілія Гриневич зазначила, що в Україні вже затверджено новий план розвитку професійно-технічної освіти. Окрім цього, держава веде перемовини з ЄС про великий проект по модернізації інфраструктури профтехосвіти в країні.

Нагадаємо, що у серпні 2018 року керівництво області заявило про реформупрофтехосвіти, яка відбуватиметься шляхом перепрофілювання навчальних закладів та збільшення набору студентів на затребувані професії. 

Таку політику планують продовжувати з переспективою виходу на ефективну спеціалізацію закладів професійно-технічної освіти.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.