Замість бруківки на вулиці Бандери буде римський камінь

П'ятниця, 21 грудня 2018, 15:22

Під час реконструкції вул. Бандери з дороги заберуть бруківку, а замість неї використають римський камінь.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні на виконавчому комітеті Львівської міськради директор КУ "Інститут міста" Олександр Кобзарев презентував проект реконструкції вул. Степана Бандери, яка здійснюється у рамках проекту "Вулиця для всіх".

"Одне з важливих питань щодо реконструкції вул. С. Бандери – збереження бруківки. Це прохання мешканців. Ми довго шукали компромісне рішення, адже від цього залежить рівень шуму на вулиці. Рішення знайшли у використанні римського каменю, який імітує бруківку. Однак, за рахунок того, що він більш гладкий, рівень шуму буде менший, ніж від бруківки", – наголосив Олександр Кобзарев.

За його словами, громадський транспорт, згідно з проектом, буде заборонено обганяти під час зупинки, що дозволить збільшити швидкість курсування транспорту на 30%. Також зупинки будуть підвищені, щоб пасажири одразу могли заходити в нього.

Також на вулиці змінять місця зупинки трамваїв, щоб полегшити роз’їзд з приватним транспортом на перехрестях і створять додаткові паркомісця, облаштують велодоріжки.

Щодо облаштування паркінгів на вул. Бандери, то за пам’ятником Степана Бандери планують влаштувати підземний паркінг, а також використати підземний рівень паркінгу НУ "Львівська політехніка", який не використовується.

Нагадаємо, Львівська міськрада разом із німецьким містом Лейпцигом за 80 тис євро здійснить проект "Вулиці для всіх". Ще у 2015 році Львів та Лейпціг підписали Меморандум про співпрацю, який передбачає перепланування цієї вулиці.

Додамо, нещодавно ЛКП "Львівелектротранс" отримав 80 куб.м бруківки для відновлення дороги після заміни трамвайних колії у місті. Як заявили у грудні 2017 року у міськраді, у Львові обліковують всю демонтовану з доріг бруківку.

Тоді ж голова громадської ініціативи за збереження архітектури Львова Петро Байса заявляв, що дії чи бездіяльність чиновників Львівської міської ради призводять до зменшення кількості бруківки на вулицях Львова.

Мітки: бруківка, виконком, вул степана бандери, Львів, новини львова, Олександр Кобзарев, реконструкція