Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

банк

П'ятниця, 7 червня 2019, 13:49

Нацбанк зберіг облікову ставку в 17,5%

банк

Національний банк України зберіг облікову ставку на рівні 17,5% річних.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України. 

Правління Національного банку України 6 червня ухвалило рішення залишити облікову ставку без змін на рівні 17,5% річних.

Як наголосили у Нацбанку, це необхідно для протидії інфляції, яка посилилася за місяць. У квітні вона становила 8,8% і у травні продовжила прискорюватися. Прискорення зумовлене зростанням цін на окремі види овочів та паливо.

"У другій половині року вплив цих чинників нівелюється через надходження у продаж овочів нового врожаю, а також здешевлення енергоресурсів на світовому ринку" – пояснили у Нацбанку.

У Нацбанку зазначили, що оприлюднений у квітні прогноз передбачав поступове уповільнення інфляції до 6,3% на кінець 2019 року та 5% на кінець 2020 року через реалізацію Україною своїх зобов’язань за програмою співпраці з МВФ. Однак на сьогодні обговорення подальшої фінансової підтримки з боку МВФ відкладено до формування нового уряду, що посилює вразливість економіки України. 

Нагадаємо, наприкінці квітня Нацбанк знизив облікову ставку до рівня 17,5% річних. У вересні 2018 року Нацбанк підвищив облікову ставку до 18% річних, у березні того ж року підвищив до 17% річних.

Додамо, раніше Національний банк заявив про відмову утримувати курс гривні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.