Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Тарас Батенко

Четвер, 1 серпня 2019, 15:24

ЦВК виписала Дубневичу та Батенкові путівку в нардепи

Тарас Батенко

ЦВК офіційно визнала обраними 4 народних депутатів-мажоритарників з 120, 121, 122 та 123 округів Львівщини.

Про це повідомляє Центральна виборча комісія України.

Станом на сьогодні ЦВК на підставі оригіналів протоколів окружних виборчих комісій про підсумки голосування встановила результати позачергових виборів народних депутатів в чотирьох окружних виборчих округах Львівської області. 

Зокрема, у 120 виборчому окрузі Львова офіційно зареєстрували перемогу самовисуванця Ярослава Дубневича. На виборах у 2014 році Ярослав Дубневич переміг в 120 окрузі та став народним депутатом. Тоді Комітет Виборців України стверджував, що Дубневич застосовував непрямий підкуп виборців. Нардеп став головою комітету з питань транспорту у Верховній Раді.

У 121 виборчому окрузі Львова став нардепом 28-річний кандидат від партії "Слуга народу" Орест Саламаха. Саламаха – заступник директора з будівництва ПП "Буд Інвест Ком" та т.в.о. директора цього підприємства, яке належить Анні Саламасі, займається організацією будівель та знаходиться у будинку в селі Сокільники Пустомитівського району.

У 122 виборчому окрузі Львова переміг кандидат партії "Об'єднання "Самопоміч" Павло Бакунець. У 2016 році він вперше обраний мером Яворова від "Самопомочі". До того працював секретарем ради Яворівської міської ради, а з грудня 2015 року виконував обов’язки мера через раптову смерть міського голови Степана Венгерака.

У 2015 році посадовець, усупереч вимогам закону, звільнив від сплати за право тимчасового користування місцем, яке перебуває у комунальній власності, для розміщення зовнішньої реклами свого рідного брата. У березні 2016 року Апеляційний суд підтвердив вину Павла Бакунця у корупції та зобов'язав сплатити 1700 грн штрафу.

У 123 виборчому окрузі Львівщини переміг самовисуванець Тарас Батенко. Батенко також  переміг на виборах до Верховної Ради у 2014 році від партії Блок Петра Порошенка в цьому ж виборчому окрузі з результатом 50,89%. У листопаді 2015 року він покинув партію та став позафракційним депутатом.

Зараз Батенко очолює політраду партії Укроп. А до приходу в парламент Тарас Батенко був директором філії "Магістральні нафтопроводи "Дружба" ПАТ "Укртранснафта". Менеджмент компанії, як писали ЗМІ, є лояльним до мільярдера Ігора Коломойського.

Нагадаємо, в Україні проходили позачергові парламентські вибори, які ще 21 травня президент Володимир Зеленський призначив на 21 липня. До роботи залучили близько 5 000 правоохоронців Львівщини, які охороняли порядок під час голосування.

До Верховної Ради проходять 5 партій: "Слуга народу", "Опозиційна платформа – За життя", ВО "Батьківщина", "Європейська Солідарність" та партія "Голос".

Додамо, раніше ЦВК офіційно визнала обраними 4 народних депутатів-мажоритарників з 115, 116, 117 та 126 округів Львівщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.