З листопада проекційні кімнати в кінотеатрах робитимуть вдвічі менші

Понеділок, 19 серпня 2019, 13:50

Тепер кінопроекційні приміщення кінозалу розраховаватимуть лише на цифрове обладнання, яке займає менше простору ніж плівкові носії.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

За його словами у державних будівельних нормах щодо закладів культури містилися застарілі вимоги до проектування кінопроекційних в кінотеатрах. Вони передбачалися лише на плівкових носіях і тому відповідно мали бути за площею в рази більшими для розміщення відповідного обладнання.

"По факту ж, багато кінотеатрів вже давно не використовують такі носії і показують фільми на цифровому обладнанні, яке займає набагато менше простору. Проте вимоги до метражу залишилися застарілими і ми нарешті оптимізували це у нових нормах" – написав Лев Парцхаладзе.

Тепер кінопроекційні приміщення одного кінозалу, розраховану на обладнання, що працює лише на цифрових носіях, потрібно проектувати за такими розрахунками:
• кінопроекційна - не менше 15 кв. м, в яку входять 1-2 пости цифрових проекторів + робоче місце оператора комп’ютером керування кінопоказом, з якого запускається і контролюється кінопоказ;
• кімнати оператора комп’ютером керування кінопоказом - не менше 10 кв. м;
• санвузол - не менше 2 кв. м.

Для порівняння, загальна площа кінопроекційних приміщень для 70/35-мм фільмів з ксеноновими лампами сягає 70-85 кв. м, а в деяких випадках і 105-120 кв. м. в залежності від кількості кінопроекторів.

Новий державно-будівельні норми вступають в дію з 1 листопада цього року.

 

Мітки: кінотеатри львова, Лев Парцхаладзе, мінрегіонбуд, новини львова