Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Четвер, 5 вересня 2019, 18:15

5 вересня: найпопулярніші запити у Google

Львів

Інформація про те, що українці найбільше шукали протягом цього дня.

Сьогодні, 5 вересня, українці найбільше шукали у пошуковику Google інформацію, що за ініціативою Зеленського до Конституції України хочуть включити норму про те, що президент призначає та звільняє з посад глав ДБР і НАБУ. 

За словами експерта Центру політико-правових реформ Бориса Малишева, зміни до Конституції ставлять під сумнів незалежність майбутніх керівників відомств, а відповідно до закону, призначення глав НАБУ і ДБР проходить за результатами конкурсного відбору, який проводить конкурсна комісія у складі представників президента, ВРУ. Комісії рекомендують президентові кандидатури, і він їх призначає.

Крім цього українців зацікавило те, що президент Володимир Зеленський не підписав закон про підтримку "Пласту", бо, за його словами, підхід до "Пласту", як єдиної національної скаутської організації не відповідає Конституції і створює для організації привілеї.

Ці запити набрали понад 2 тисячі українців.

 

Важливими новинами цього дня на Варіантах була інформація про те, що:

 

- Львівська міськрада продає приміщення на вул. Замарстинівська, 41 за 1,7 млн грн;

- у 2018 році Микола Княжицький придбав за 2,2 млн грн квартиру у Києві й зібрав більше 15 млн грн готівки;

- Солонківська сільрада вдруге замовила за 14 млн грн будівництво очисних споруд на своїй території;

- нардеп від Батьківщини Михайло Цимбалюк задекларував нагородний пістолет, 7 рушниць, три винаходи та 800 тис грн готівки;

- громадські активісти виступили проти побудови готелю Hilton у Львові через шкоду для  об'єктів спадщини ЮНЕСКО та наругу над цвинтарем.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.