Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

заклади харчування у Львові

Фб Андрія Садового

Середа, 11 вересня 2019, 12:54

16 ресторанів Львова забили на санітарні норми

заклади харчування у Львові

У місті обстежили 101 заклад громадського харчування та виявили у більшості з них порушення норм приготування кулінарної продукції.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

З липня до 30 серпня у місті провели 101 комісійне обстеження закладів ресторанного господарства, що надають послуги з проведення банкетів і урочистих подій. 

Як зазначили фахівці, практично в усіх таких закладах виявили грубі порушення, а ще 16 власників ресторанів не допустили комісії для проведення обстежень.

"Практично на кожному об'єкті виявили порушення. Також обстежили 16 закладів ресторанного господарства, відібрали у них змиви та зразки готових харчових продуктів і провели лабораторне дослідження. Встановили, що 46% готових кулінарних виробів та 33% змивів не відповідають нормативно-технічній документації, і в 4% виявили патогенний стафілокок" – наголосила спеціалістка відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Львівського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області Галина Пилипович.

За її словами, виявлені грубі порушення – недотримання потоковості технологічного процесу, відсутність медичних оглядів, гігієнічного навчання, незнання гігієнічних норм і правил персоналом закладів, відсутність документів на якість і безпечність харчових продуктів.

Відтак, перевірки продовжили до 30 вересня.

Нагадаємо, нещодавно у місті стартував моніторинг закладів громадського харчування щодо дотримання режиму тиші. 

Крім цього Львівська міськрада не рекомендувала туристам й львів'янам відвідувати "Королівську пивоварню", 36 По, "Кабінет". Також мерія звернеться до поліції щодо несплати податків цими ресторанами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.