Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

блокада вагонів із вугіллям

lv.npu.gov.ua

Вівторок, 24 вересня 2019, 17:35

Нардеп Герус пропонує розблокувати вагони із російським вугіллям у Соснівці

блокада вагонів із вугіллям

Андрій Герус закликав розблокувати вагони з російським вугіллям на станції Соснівка, які заблокували активісти.

Про це повідомив народний депутат Андрій Герус на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Оскільки у хлопців було тверде рішення зараз не пропускати вагони на ЦЗФ, то звернувся із пропозицією, щоб взагалі прибрати ці вагони із Соснівки, щоб не дратували там людей. Але також відмова – вагони не можна ні відправляти на ЦЗФ, ні забирати із станції", – написав Андрій Герус.

За його словами, кузбасівське вугілля зольністю 13% планувалося направити на переробку на Червоноградську ЦЗФ, де його мали перемішати з високозольним вугіллям видобутку ДП "Львіввугілля" з подальшим спалюванням на ТЕС державної "Центренерго".

"Це російське вугілля не є конкурентом українському, ним розбавляється наше, щоб усереднити/понизити зольність, зменшити собівартість, зробити товарний концентрат і відправити на ТЕС", – Андрій Герус.

Нагадаємо, 21 вересня в селі Сілець на залізничній колії станції "Соснівка" Сокальського району активісти заблокували вагони ДП "Львіввугілля", завантажені вугіллям з Росії. Правоохоронці затримали 28 блокувальників й відкрили кримінальне провадження. У зв'язку з цим сьогодні зранку громадські активісти увірвалися у приміщення Львівської ОДА, де проходила апаратна нарада голови Львівської ОДА Маркіяна Мальського, та закликали Василя Віконського написати заяву на звільнення через події у Соснівці.

Також сьгоодні депутати Львівської облради проголосували за звернення до МВС та Нацполіції про звільнення з посади Василя Віконського.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.