Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Маркіян Мальський

Середа, 25 вересня 2019, 12:32

Мальський створить онлайн-платформу для збору зауважень про цинковий завод

Маркіян Мальський

Голова Львівської ОДА запропонував ознайомлюватися з громадською думкою щодо будівництва цинкового заводу у Винниках на спеціальному сайті.

Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

"З одного боку економіка повинна розвиватись шляхом будівництва нових підприємств та створення нових робочих місць. З іншого – громадян, які мають застереження, ми мусимо почути. Варто створити онлайн-платформу щодо зауважень, які виникають під час цього процесу. Коли буде конструктив за кожним пунктом, процес піде швидше", – наголосив Маркіян Мальський. 

Створювати платформу планують разом з громадськістю, а на повідомлення повинні будуть відреагувати фахівці. 

Зазначимо, власником заводу є компанія "Екран" зі Стрия. За даними Youcontrol ТзОВ "Екран" у Стрию належить сім'ї Карпінських. У групу компаній входить підприємство "Перша українська цинковня", яка оцинковує метали гарячим способом. 

Нагадаємо, 8 липня, у понеділок, під час апаратної наради голова Громадської ради при Львівській ОДА Андрій Болюбаш передав новому очільнику області звернення від ініціативної групи мешканців Винників та сусідніх сіл, які проти будівництва цинкового заводу поблизу Львова.

Тоді ж голова Львівської ОДА попросив призупинити будівництво цинкового заводу поблизу Винників, а 12 липня він створив робочу групу для вивчення питання.

Проте вже 1 серпня під час сесії Львівської міської ради депутати вимагали від ЛОДА надати усі дозвільні документи на будівництво цинкового заводу біля Львова.

Додамо, 26 червня мешканці Винників протестували проти будівництва цинкового заводу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.