Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Святослав Вакарчук

Четвер, 17 жовтня 2019, 12:03

Вакарчук перевіряє Зеленського на фактор Януковича

Святослав Вакарчук

Святослав Вакарчук заявив, що його партія кожен закон команди Володимира Зеленського перевіряє на фактор Януковича.

Про це у інтерв'ю "Українській правді" повідомив лідер фракції "Голос" у Верховній Раді Святослав Вакарчук.

За його словами, закони, подані президентом Володимиром Зеленським та партією "Слуга народу" у "Голосі" перевіряють на "фактор Януковича". 

"От вноситься "Слугою народу" черговий законопроект. Особливо по зміні правил, Конституції. І коли ми його розглядаємо, ми дивимось: якби президентом був Янукович, ми б голосували за цей закон чи ні?

От якщо ти розумієш, що при президенті Януковичі ми б за таке не голосували, ми за нього не голосуємо і при президенті Зеленському. Тому що для нас немає різниці – президент Янукович, президент Зеленський, президент Ющенко, президент Порошенко, президент Джефферсон чи Авраам Лінкольн" – наголосив Святослав Вакарчук.

За його словами, тенденція, коли "люди нам довірили, тому давайте поміняємо Конституцію або правила", є неправильною.

"Ні президент Зеленський, ні "Слуга народу" не йшли на вибори з обіцянкою поміняти Конституцію, повноваження і підсилити президента. У нас парламентсько-президентська республіка. І таких обіцянок ніхто не давав. Обіцянки були "кінець епохи бідності", "прийде весна, будемо саджати". І найбільша обіцянка – "ні обіцянок, ні пробачень" – додав Святослав Вакарчук.

Нагадаємо, під час першого засідання у Верховній Раді створили депутатську групу "За майбутнє" та п'ять депутатських фракцій: "Слуга народу", "Опозиційна платформа – За життя", "Батьківщина", "Європейська солідарність" і "Голос". Головою Верховної Ради обрали керівника партії Слуга народу Дмитра Разумкова. 

До фракції "Голос" входять 6 нардепів з Львівщини: Святослав Вакарчук, Ярослав Юрчишин, Роман Лозинський, Наталія Піпа (мажоритарниця, округ №115), Ярослав Рущишин (мажоритарник, округ №116), Галина Васильченко (мажоритарниця, округ №118).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.