Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ярослав Дубневич

Понеділок, 21 жовтня 2019, 16:14

Дубневич ніяк не дочекається маляви від генпрокуратури

Ярослав Дубневич

Ярослав Дубневич заявив, що не отримав копії подання генпрокурора на притягнення його до кримінальної відповідальності.

Про це народний депутат України Ярослав Дубневич повідомив на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, 17 жовтіня із ЗМІ депутат дізнався про скерування Генеральним Прокурором до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення його до кримінальної відповідальності, однак голова Верховної Ради Дмитро Розумков досі не повідомив його та не надав копії подання.

"Мені не надано копії подання, в якому мають міститися конкретні факти і докази про факт вчинення мною кримінального правопорушення, що, відповідно, унеможливлює надання мною Пояснень як того вимагає ст. 219 Регламенту та подальший розгляд Подання профільним комітетом" – написав Ярослав Дубневич.

Він також зазначив, що і 17-го і 18-го знаходився в Верховній Раді, але документ йому так і не надали.

"Це дуже цікава ситуація, адже відповідно до тієї ж ст. 219 Регламенту, пан Разумков зобов’язаний ознайомити мене із поданням та запропонувати дати пояснення одночасно із скеруванням його до Регламентного комітету ВРУ для опрацювання та надання висновку! Тобто, якщо подання прийшло, його спрямовано до Комітету і мене не спромоглися про це повідомити – я вважаю це першим істотним порушенням Регламенту та моїх прав, які я буду відстоювати" – додав Ярослав Дубневич.

Депутат зазначив, що пов'язує подання лише зі своєю політичною діяльністю і принциповим неголосуванням за певні законопроєкти, в тому числі закон про судову реформу, або намаганням будь-яким чином виконати доручення Президента та до 1 листопада продемонструвати свою ефективність.

"Але ні перше, ні друге не пов’язано із виконанням Генпрокуратурою своїх повноважень, як органу нагляду за додержанням законів органами, що провадять досудове слідство. Я абсолютно відкидаю всі підозри та звинувачення щодо мене та вважаю це політичним замовленням" – заявив народний депутат.

Нагадаємо, 17 жовтня Руслан Рябошапка підписав подання на притягнення до відповідальності Ярослава Дубневича через розкрадання майна Укрзалізниці.

Додамо, у травні цього року САП скерувала до Генпрокуратури чергове подання на нардепа Ярослава Дубневича щодо розкрадання майна "Укрзалізниці" впродовж 2015-2017 років. Згідно із розслідуванням, Дубневич є організатором схеми привласнення 93,2 млн грн філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" при поставці товарів за завищеними цінами. А у березні 2019 року НАБУ притягнуло до відповідальності за причетність до цього злочину 7 осіб.

А у вересні цього року Укрзалізниця передала до поліції інформацію про оборудки під час закупівлі та постачанні анкерів, здійснені ТОВ "Корпорація КРТ". 

Як писали Варіанти раніше, "Корпорація "КРТ" через суд намагалася знищити єдиного конкурента і стати монополістом у постачанні сталевих деталей "Укрзалізниці". Засновником підприємства ТОВ "Корпорація КРТ" виступає ТОВ "Агропромислове підприємство "Львівське", а засновниками цієї фірми є народні депутати від Блоку Петра Порошенка брати Богдан та Ярослав Дубневичі.

Зазначимо, у вересні Верховна Рада прийняла закон про скасування недоторканності народних депутатів, який діятиме з 1 січня 2020 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.