Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

мітиг під облрадою

П'ятниця, 21 лютого 2020, 15:23

Мешканці ОТГ влаштували мітинг перед Львівською облрадою

мітиг під облрадою

Мешканці навколишніх сіл вимагають не ліквідовувати вже створені ОТГ і внести їх до перспективного плану Львівщини.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, о 15:00 год, перед та у будівлі Львівської обласної ради зібралися більше 500 мешканців навколишніх сіл, які вимагають у обласної влади врахувати їхню позицію під час формування перспективних планів об'єднаних громад Львівської області.

Зараз у сесійній залі облради проходить засідання міжвідомчої обласної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адмінтерустрою базового рівня Львівської області.

Зазначимо, попереднє засідання цієї комісії відбулося 31 січня, тоді для голови Волицької сільської об'єднаної територіальної громади Марії Дик довелося викликати швидку допомогу. 

Нагадаємо, 11 лютого на сесії Львівської обласної ради під час обговорення питання про внесення змін до перспективного плану депутат від ВО "Свободи" Руслан Кошулинський запропонував визнати роботу Львівської ОДА у питанні формування перспективних планів об'єднання громад незадовільною.

На початку грудня 2019 року мешканці села Волиця перекрили трасу Львів – Шегині з вимогою не ліквідовувати Волицьку ОТГ, а 18 листопада мешканці Сокільників, Басівки та Годовиці влаштували пікет під будівлею Львівської ОДА з вимогою внести Сокільницьку ОТГ (Сокільники – центр, Басівка, Годовиця) в Перспективний план формування територій громад Львівської області.

А 5 грудня 2019 року депутати Львівської обласної ради схвалили зміни до перспективного плану й внесли до нього Оброшинську сільську громаду (Оброшинська, Ставчанська, Конопницька сільради).

Додамо, на початку січня Львівська міськрада звернулася до уряду та ВРУ з проханням включити до складу Львівської ОТГ 20 населених пунктів. Також раніше мешканці Винник виступили проти приєднання міста до Львівської ОТГ у форматі, який передбачає його ліквідацію, тому збирають підписи на підтримку цього рішення, а мешканці Брюхович на громадських слуханнях проголосували за створення власної об'єднаної громади і відмовилися увійти до складу Львівської ОТГ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.