Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

озеро Стосіка

google.maps

П'ятниця, 6 березня 2020, 14:22

У Львові підтримали петицію щодо збереження озера у районі Під Голоско

озеро Стосіка

Львівські депутати підтримали е-петицію з проханням зберегти озеро Стосіка і створити парк на вул. Замарстинівській.

Вчора, 5 березня, на засіданні сесії Львівської міської ради депутата підтримали електронну петицію "Збереження рекреації на вул. Замарстинівській, шляхом створення парку із включенням озера Стосіка та існуючої рекреації в зоні Р-3, яка була охоплена змінами ДПТ "Під Голоском". "За" проголосували 50 депутатів.

Зокрема, ще 28 січня, на порталі е-петицій Михайло Лишак зареєструвув петицію з вимогою не вносити зміни до детального плану території мікрорайону Голоско, які передбачають знищення озера Стосіка та будівництво нового житлового комплексу, яка станом на 7 лютого 2020 року, набрала необхідних 500 голосів на підтримку, відтак міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

За словами автора петиції, на території мікрорайону Голоско, а саме на вул. Замарстинівській, навпроти буд. 270-274, існує рекреаційна зона з досить давнім озером Стосіка та прилеглою до нього рекреацією. Однак, згідно зі змінами до ДПТ, цю рекреаційну зону планують перетворити в зону житлової забудови.

"Громада мікрорайону проти такого перетворення (внесення змін в ДПТ), оскільки це може призвести до знищення озера, зменшить територію рекреації на 16%!!!, ще один житловий комплекс створить додаткове навантаження на існуючу соціальну та інженерну інфраструктуру. Просимо вас допомогти нам зберегти унікальний куточок Львова зі своєю неповторною давньо. Історією, прекрасним рекреаційним потенціалом" – йдеться у тексті петиції.

Крім цього, автор зазначив, що громада Голосок у 2019 році намагалася подати громадський бюджет на початок облагородження рекреації, але проект відхилили на етапі затвердження.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.