Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лікар

Вівторок, 17 березня 2020, 14:10

У Львові щодня до медиків звертаються до 20 пацієнтів з підозрою на коронавірус

лікар

Якщо пацієнти не повернулися з-за кордону і немають високої температури їх не госпіталізовуватимуть в інфекційну лікарню.

Про це під час брифінгу у Львівській ОДА повідомив в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько.

За його словами, Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня буде сортувальним пунктом, в якому після огляду лікаря та можливих аналізів визначатимуть маршрут пацієнта. 

"Ми маємо від 12 до 20 звернень щодобово на предмет підозри на коронавірус. При відсутності епіданамнезу, тобто повернення з-за кордону, і легкому стані пацієнта, його можуть відпустити додому під карантин і спостереження сімейного лікаря" – додав Андрій Васько.

Зазначимо, що бригади екстренної медичної допомоги першочергово обслуговуватимуть пацієнтів, які перебувають у невідкладних станах, а саме інсульт, інфаркт, пологи, травми та підозра на коронавірус.

Станом на ранок в Україні зафіксували вже 7 випадків зараження коронавірусом, а у Львівській інфекційній лікарні перебуває 14 хворих з підозрою на коронавірус, серед них 2 дітей, які раніше повернулися з-за кордону. 

Крім цього, у Львові готують 5 лікарень під госпітальні бази, які прийматимуть пацієнтів з підозрою на коронавірус.

Нагадаємо, з 12 березня до 3 квітня в Україні запровадили карантин в навчальних закладах та обмежили проведення масових заходів. У Львові ввели заборону на проведення масових заходів. Від вчора у Львові закривають усі заклади торгівлі, крім продуктових, аптек та заправок. У Львові ЦНАПи на час карантину працюватимуть в онлайн-режимі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.