На час карантину у Львові маленькі магазини повинні продавати продукти через вікно

П'ятниця, 20 березня 2020, 16:10

Таке рішення прийняли, щоб уникнути скупчення людей у МАФах та кіосках.

Сьогодні, 20 березня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення "Про деякі заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 на території міста Львова".

Під час обговорення міський голова Львова Андрій Садовий наголосив на необхідності регулювання продажу продуктів у кіосках та прибудинкових магазинах.

"Питання, яке ми сьогодні проговорювали за інціативи штабу – це питання торгівля продуктами харчування у МАФах і недотримання дистанції, тому що неможливо дотримуватись відстані між покупцями у МАФі, коли туди заходить 3−4 людини. Тому що і великий магазин 10 людей, і МАФ перепрошую 2х2 теж 10 людей. Я би пропонував доповнити рішення про виключну можливість продавати продукцію харчування у МАФах за умови продажі на зовні, тобто через віконечко" – пояснив Андрій Садовий.

Згідно з рішенням виконкому, повноваження накладати штрафи на порушників карантину будуть у працівників районній адміністрацій, ЛКП "Адміністративно-технічне управління", ЛКП "Муніципальна варта".

Нагадаємо, з 12 березня до 3 квітня в Україні запровадили карантин в навчальних закладах та обмежили проведення масових заходів, також Україна закрила кордон для іноземних громадян.

Зазначимо, у Львові ввели заборону на проведення масових заходів. Від 16 березня у місті закривають усі заклади торгівлі, крім продуктових, аптек та заправок. У Львові ЦНАПи на час карантину працюватимуть в онлайн-режимі.

На час карантину у львівських маршрутках заборонили перевозити більше 10 пасажирів. Штрафи за порушення становлять від 17 до 170 тисяч гривень.

Додамо, у львівських трамваях та тролейбусах також  перевозитимуть по 10 пасажирів. Вхід та вихід здійснюватимуть лише через передні двері, також пасажирів просять користуватися безготівковою системою оплати за проїзд.

Мітки: Андрій Садовий, виконком ЛМР, карантин у Львові, коронавірус, МАФ, новини львова, продукти харчування