Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

знеструмлення

Середа, 1 квітня 2020, 12:33

Компаніям заборонили вимикати світло українцям під час карантину

знеструмлення

У Держенергонагляді наголосили, що забороняється припиняти електропостачання громадянам на період дії карантину.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України. 

Державна інспекція енергетичного нагляду Укрaїни звернулася до операторів систем розподілу електричної енергії й електропостачальних організацій щодо необхідності дотримання вимог законодавства й не припиняти постачання електричної енергії споживачам на період дії карантину.

"В умовах карантину та надзвичайної ситуації, яку 25 березня було запроваджено на всій території країни, чимало громадян не зможуть вчасно та у повному обсязі оплатити комунальні платежі, тому Держенергонагляд закликав ліцензіатів з розподілу електроенергії та електропостачальників з розумінням та відповідальністю поставитись до ситуації, що склалась. Послуги з постачання електричної енергії мають надаватись споживачам безперервно. Перерви у постачанні можуть виникати у випадку ремонтних та профілактичних робіт, а також робіт з ліквідації аварій", – йдеться у повідомленні.

У Держенергонагляді наголосили, що такі норми прописано у законі про запобігання поширенню коронавірусної хвороби. 

Зазначимо, Держенергонагляд здійснює державний енергетичний нагляд за дотриманням учасниками ринку (крім споживачів) встановленого нормативними документами з питань електроенергетики порядку застосування оператором системи передачі, оператором системи розподілу та електропостачальником заходів з обмеження та/або припинення постачання електричної енергії споживачам.

Станом на 1 квітня у області зафіксували 7 випадків зараження на коронавірус. З 26 березня у місті розпочали проводили тести на коронавірус методом проведення полімеразної ланцюгової реакції. 

Додамо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.