Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Середа, 15 квітня 2020, 16:34

В Україні можуть розпочати будівництво нових госпіталів для хворих на коронавірус

медичний заклад у Львові

Уряд розглядає можливість будівництва тимчасових госпіталів за китайським зразком у разі погіршення ситуації із коронавірусом в Україні.

Про заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

В Україні можуть бути швидко побудовані медичні заклади з використанням китайського досвіду для лікування хворих на Covid-19, якщо в цьому буде необхідність.

"Це питання розглядається та оцінюється. Гадаю, в разі необхідності у нас реально будуть побудовані такі госпіталі за зразком китайського досвіду", – наголосив Віктор Ляшко.

За його словами, також для осіб, у яких буде легкий перебіг хвороби, але які з різних причин не можуть перебувати на самоізоляції за місцем проживання готуються приміщення виставкових центрів.

"Такі об'єкти треба передбачити. Ми розробили нові вимоги для тимчасових госпіталів, але наразі насамперед рекомендуємо заповнювати медичні заклади, тобто ті, де працюють медичні працівники, зокрема санаторії, профілакторії, які можна використовувати. Заклади такого типу не варто використовувати для обсервації – для обсервації треба використовувати заклади готельного типу. А там, де є медичні працівники, треба готувати бази для розміщення хворих середньої тяжкості", – пояснив Ляшко.

Нагадаємо, 13 квітня Верховна Рада прийняла закон, який дозволяє місцевій владі створювати спеціалізовані шпиталі на час дії карантину, дозволила також персональну обробку даних хворих на коронавірус без їх згоди та закривати на карантин цілі міста й облаштовувати контрольно-пропускні пункти на в'їзді і виїзді із населених пунктів.

Станом на 15 квітня в Україні зафіксували 3764 випадки зараження коронавірусом та 108 смертей. Щодо Львівщини, то у МОЗ офіційно підтвердили 152 випадки зараження цим вірусом та шість смертей.

На Львівщині 15 медиків захворіли на коронавірус. Наразі Львівщина знаходиться у середині рейтингу областей щодо кількості захворювання на коронавірус.

Додамо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.