Кабмін знизив дивідендне навантаження на аеропорт Львів до 30%

Середа, 6 травня 2020, 17:05

Раніше відрахуванню підлягали 90% доходу.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Кабінет Міністрів України в середу вирішив знизити дивіденди для держпідприємств "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" (Київ) і "Міжнародний аеропорт "Львів" ім. Данила Галицького" з 90% до 30%.

"Знижено до 30% частину чистого доходу, яку відраховують аеропорти "Бориспіль" і "Львів" до держбюджету. Раніше відрахуванню підлягали 90% доходу" – написав міністр інфраструктури Владислав Криклій у своєму Telegram-каналі за підсумками засідання Кабміну в середу.

Раніше генеральний директор аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заявив, що вважає одним із варіантів підтримки української авіаційної галузі зменшення відрахувань частини чистого прибутку профільними державними підприємствами до 30% мінімум на п'ять років.

Нагадаємо, після запуску повноцінної роботи аеропорту можуть відновити лише 25% рейсів, які виконувалися до березня 2020 року.

Додамо, з 24 березня уряд вирішив закрити усі аеропорти, окрім "Борисполя". Тому під час карантину аеропорт "Львів" прийматиме лише чартерні рейси з українцями з-за кордону, 16 березня у аеропорті відмінили п'ять рейсів компанії Wizz Air та рейси до Відня Австрійських Авіаліній. 

Раніше Романовська наголошувала, що за два тижні карантину збитки аеропорту "Львів" можуть скласти від 25 до 30 млн грн.

Зазначимо, 4 травня уряд прийняв рішення продовжити карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, до 22 травня, проте скасував декілька заборон.

Мітки: аеропорт Львів, Кабмін, карантин, Міжнародний аеропорт "Львів" ім. Д. Галицького, новини львова