Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

ukrfoto.net

П'ятниця, 7 грудня 2012, 11:46

Директор Шевченківського гаю хоче втекти з-під влади міськради

Керівник Музею народної архітектури та побуту у Львові Іван Косачевич звернувся до комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації Львівської облради з проханням переведенням музею в підпорядкування Львівської облдержадміністрації.

Про це Варіантам розповів голова профільної комісії Орест Шейка.

Він розповів, що комісія вирішуватиме це питання за два тижні на засіданні, на яке запросять нинішнього виконувача обов’язків директора музею, колишнього директора, представників Львівської міськради та ОДА.

«В музеї є проблеми з колективом, окрім того, у ньому зосередженна велика кількость унікальних пам’яток і стан їх є вкрай важким. Це розпач, наша державна політика йде в напрямку руйнування державних пам’яток, інакше, ніж свідомими діями це назвати не можна», – сказав Шейка.

За його словами, питання є досить складним, оскільки, з одного боку, в обласному бюджеті немає достатньої кількості коштів для фінансування музею, а з іншого – є нюанси в діяльності самого музею.

«Ми мусимо щось робити. Можливо справді, це місце сприймають не як Музей національної архітектури та побуту, а як велику територію для забудови», – додав Шейка.

Взяти коментар у Косачевича Варіантам наразі не вдалося. 

Нагадаємо, нещодавно директор Музею народної архітектури та побуту у Львові Іван Косачевич заявив про те, що Львівська міська рада намагається його звільнити. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.