Верещук зібралась переплюнути увесь фонтан кличкізмів на київських кручах

П'ятниця, 17 липня 2020, 12:30

Слугу народу на виборах міського голови Києва представлятиме нардепка Ірина Верещук.

Про це стало відомо вчора, 16 липня, на праймеріз партії Слуга народу.

Народна депутатка з Львівщини від партії Слуга народу Ірина Верещук стане кандидаткою на посаду міського голови Києва, за результатами праймеріз вона обігнала своїх однопартійців: Миколу Тищенка, Олександра Качура, Дмитра Гуріна й Олександра Дубінського.

Голосування проводили у три етапи: фракція голосувала, друге – це поточна соціологія кожного з кандидатів, і третє – бал президента України.

Верещук набрала на праймеріз три бали з трьох можливих: за неї проголосувала більшість депутатів фракції, вона виявилася найрейтинговішим кандидатом за даними соціології партії, і останній бал вона отримала від Зеленського.

"У нас було 5 кандидатів. Всі вони потужні, вони будуть допомагати одному обраному", – повідомив Володимир Зеленський.

Зазначимо, Ірина Верещук пройшла до Верховної Ради від партії Слуга народу під номером 29. У 2010-2015 роках вона була мерчинею Рава-Руської, а з вересня 2017 року – доцент кафедри політології Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова, викладає в Інституті екології економіки й права, а також очолює ГО "Міжнародний центр балтійсько-чорноморських досліджень та консенсусних практик. Центр політичного діалогу".

На початку липня з нардепкою стався конфуз: в етері програми "Свобода слова" народна депутатка з Львівщини від партії "Слуга народу" Ірина Верещук звинуватила Петра Порошенка у вітанні Володимира Путіна з днем Росії у 2014 році, коли той перебував на посаді президента, в розпал російсько-українського конфлікту.

Додамо, у 2019 році народна депутатка зібрала 130 000 грн і 15 000 доларів готівки, а у 2018 році нардепка отримала 1 338 187 грн доходу.

Мітки: вибори 2020, ірина верещук, мер києва, новини львова, Слуга народу