Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

Вівторок, 27 жовтня 2020, 15:55

В Україні можуть запровадити нові карантинні обмеження через погіршення ситуації з Covid-19

коронавірус

Нові карантинні обмеження розглядатимуть у разі виявлення 15 тисяч хворих на коронавірус за добу.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як заявив сьогодні заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, у разі виявлення 15 тисяч нових випадків захворювання на Covid-19 за добу, Міністерство охорони здоров'я розглядатиме можливість запровадження нових карантинних обмежень.

"Цифра є – 15 тисяч хворих за добу. Після цього говоритимемо про наші плани на найближчий період. Водночас ми не говоримо, що вже завтра щось запроваджуватимемо. 15 тисяч хворих за добу – це у нас ще є запас міцності, який дасть змогу відреагувати без колапсу для системи охорони здоров'я", – пояснив Віктор Ляшко.

За його словами, станом на сьогодні для хворих на коронавірус відведено близько 52 тисяч ліжок, із них 17 тисяч забезпечені кисневою підтримкою.

"У зв'язку зі зростанням кількості хворих і збільшенням кількості ліжок відсоток забезпеченості підведеним киснем на сьогодні становить 40%. Нам треба ще вдвічі наростити ці потужності, щоб підготувати систему охорони здоров'я до повноцінного реагування", – зазначив Віктор Ляшко.

Нагадаємо, сьогодні у Львівській області підтвердили інфікування на Covid-19 за добу у 478 осіб, найбільше – у Львові (116), Пустомитівському (90) та Жовківському (45) районах.

Також з 26 жовтня за рішенням Державної комісії з питань ТЕБ і НС Сокальський район потрапив до червоної зони.

Загалом карантин в Україні, який вперше запровадили з 12 березня, продовжили до 31 грудня, однак 13 жовтня уряд вніс зміни до індикаторів та критеріїв, якими визначається карантин на території країни.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.