В Україні розпочали розгортати мобільні шпиталі для пацієнтів з Covid-19

Вівторок, 17 листопада 2020, 11:01

Уряд виділив 118 млн грн на розгортання мобільних шпиталів в трьох містах.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявив сьогодні під час брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов, Кабінет міністрів на позачерговому засіданні прийняв рішення про виділення коштів на розгортання мобільних шпиталів для пацієнтів з коронавірусом.

"Продовжує збільшуватися кількість людей, які перебувають в лікарнях. В зв'язку з цим ми шукаємо різні варіанти, щоб збільшити кількість ліжок, щоб всім пацієнтам була надана допомога. Вчора на позачерговому засіданні уряду була прийнята постанова, щодо виділення коштів на облаштування мобільних шпиталів. Всього було виділено 118 млн грн", – наголосив Максим Степанов.

За його словами, шпиталі будуть знаходитися у Києві, Одесі та Краматорську.

Зазначимо, раніше Степанов заявляв, що місця для розгортання шпиталів обирає місцева влада. 

Нагадаємо, раніше у Львівській ОДА повідомили, що вони розглядають можливість розгорнути на стадіоні "Арена Львів" мобільний госпіталь для лікування пацієнтів з Covid-19, натомість міський голова Львова Андрій Садовий виступив проти цього.

Додамо, 11 листопада, уряд запровадив в Україні "карантин вихідного дня", який діятиме до кінця місяця, та скасував поділ країни на зони. Під час цього карантину, у суботу та неділю, мають працювати лише продуктові магазини, аптеки, АЗС, фінансові установи, СТО, доставка їжі, торгівля засобами гігієни, ветеринарними препаратами і кормами.

Мітки: COVID-19, коронавірус, Максим Степанов, Міністерство охорони здоров'я, новини львова