Депутат облради Баран вимагає, щоб Садовий пояснив комунальникам: викидати сніг на дорогу – не можна

П'ятниця, 28 грудня 2012, 14:13

У міського голови Львова Андрія Садового вимагають провести роз’яснювальну роботу з комунальними службами, аби ті не  викидали на проїжджу частину сніг. 

 

Про це йдеться у зверненні депутата Львівської облради Олега Барана, підтриманого сьогодні на сесії Львівської облради. 

«Звертаюся до Вас не лише як депутат Львівської обласної ради, а перш за  все як мешканець міста Львова. Цьогорічні сильні снігопади завдали клопоту як нашій області, так і місту. Та попри те, що погода змінилася, проблема – не зникла. А лише трансформувалася у іншу. Справа в тому, що після сніжних днів тротуари міста Львова перетворилися на такі собі схованки для снігу. А міські комунальні служби (попри усі заборони) замість того, щоб вивезти цей сніг за межі міста, викидають сніжні брили на проїжджу частину львівських доріг. Чим створюють пряму  небезпеку для руху транспорту», - йдеться у зверненні.

На початку цього тижня такі випадки фіксувалися на вулиці Куліша, Чорновола, Кульпарківській, Промисловій, Варшавській, Тунельній, - наголошує Олег Баран. 

«Разом з цим хочу  Вам нагадати про статтю 139 Кодексу України про адміністративні правопорушення, згідно з якою забруднення дорожнього покриття караються штрафами. Але найгірше – що снігові брили на дорозі можуть спричинити аварійні ситуації, або, як мінімум, ускладнити рух транспортних засобів», - додав депутат. 

Відтак, з метою недопущення таких ситуацій, які несуть небезпеку для життя людей, депутат попросив міського голову Львова вжити відповідних заходів. Перш за все, провести відповідну роз’яснювальну роботу із керівниками ЛКП.

Мітки: Олег баран, садовий