Львівщина знаходиться серед областей із високою смертністю від Covid-19

Середа, 24 березня 2021, 13:14

Ірина Микичак назвала області із найвищою смертністю від коронавірусу.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявила сьогодні, 24 березня, під час брифінгу заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Микичак, станом на сьогодні найвищий рівень смертності серед хворих на коронавірус спостерігається у Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській та Львівській областях.

За її словами, рівень смертності у цих областях вищий за 2%, тоді як у середньому в Україні він становить 1,9%.

"Залишаються високі рівні захворюваності. За добу 23 березня зафіксовано 14 174 нових випадки коронавірусної хвороби... Не зменшується летальність, хоча вона на тлі європейських цифр не є високою. Однак при середній летальності в Україні в 1,9%, вища 2% летальність у Дніпропетровській області, Запорізькій, Херсонській, а також Львівській областях" – пояснила Ірина Микичак.

Нагадаємо, за добу у Львівській області коронавірус підтвердили у 939 осіб та зареєстрували 11 нових смертей. Загалом у області від Covid-19 померли 2528 людей.

Додамо, 23 березня Львівська область, яка перебувала у "помаранчевій" зоні, потрапила до переліку "червоних" областей, у області ввели обмежувальні заходи через погіршення ситуації із коронавірусом, а у Львові карантин продовжили до 4 квітня. 

Також уряд заборонив українцям у "червоних" карантинних зонах перебувати на вулиці без вдягнутих масок.

Мітки: COVID-19, Ірина Микичак , коронавірус, Міністерство охорони здоров'я, новини львова