У Львові за два роки планують збудувати притулок для безпритульних тварин

Четвер, 8 квітня 2021, 14:55

Комісія екологію погодила спорудження муніципального притулку для безпритульних тварин, який мають офіційно відкрити через два роки.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради. 

Вчора, 7 квітня, на засіданні постійної комісії екології, природокористування та енергозбереження Львівської міськради депутати погодили дорожню карту електронної петиції щодо будівництво притулку для безпритульних тварин у Львові ще до кінця цього року.

Як заявив начальник управління житлового господарства міськради Владислав Іванов, дорожня карта передбачає корегування концепції заходу і проектно-кошторисної документації відповідно до сучасних стандартів поводження з тваринами та чинних будівельних норм.

Він пояснив, що проект муніципального притулку був розроблений у 2012 році, проте з того часу в Україні змінились державно-будівельні норми, а у світі змінилася концепція поводження з безпритульними тваринами.

"Дорожня карта реалізації цієї електронної петиції розрахована на 24 місяці, за умови фінансування. Початком її втілення визначено 12 квітня 2021 року", – додав голова комісії екології, депутат Львівської міськради Володимир Лучишин.

Зазначимо, на початку лютого цього року депутати підтримали петицію про зведення притулку для безпритульних тварин до кінця 2021 року.

Додамо, з липня 2020 року у Львові відтермінували будівництво притулку для тварин, аби відкоригувати проектну документацію. Згідно зі змінами, які планують внести в проект, першочергово у місті мають збудувати: центр кремації тварин, сучасну ветеринарну клініку з грумінг-салоном та перетримкою тварин, тренувально-вигульний майданчик для собак із виставковим полем, центр адопції та продовженої перетримки безпритульних тварин з ЛКП "Лев".

Через це у вересні минулого року у місті створили робочу групу для корегування проекту будівництва притулку для безпритульних тварин.

Мітки: безпритульні тварини, ЛКП "Лев", Львів, новини львова, притулок для тварин