Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вакцинація на Львівщині

Четвер, 29 квітня 2021, 11:57

В Україні зарезервували 15 тисяч доз вакцини AstraZeneca для повторної вакцинації

вакцинація на Львівщині

МОЗ зарезервувало 15 тисяч доз вакцини AstraZeneca для повторної вакцинації від коронавірусу.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко на своїй Фейсбук-сторінці.

За словами Віктора Ляшко, для проведення повторної вакцинації Міністерство охорони здоров'я зарезервувало 15 тисяч доз вакцини AstraZeneca. Масова вакцинація другою дозою в Україні пройде з 19 травня по 1 червня.

Також заступник міністра охорони здоров’я повідомив про найбільшу кількість щеплень за добу з початку вакцинальної компанії. За минулу добу в Україні провели 70 469 щеплень від коронавірусу.

Нагадаємо, 23 лютого в Україну прибула перша партія вакцин від коронавірусу AstraZeneca загальною кількістю 500 тис доз. Для Львівщини виділили 42 200 доз вакцин, які надійшли 25 лютого.

З 15 квітня на Львівщині розпочали проводити щеплення вакциною CoronaVac, 11 240 доз якої надійшли в область 13 квітня.

Крім цього, 19 квітня у Львівській області розпочали проводити щеплення вакциною виробництва Pfizer-BioNTech, 117 тис доз якої 16 квітня в Україну доставили безоплатно в рамках механізму Covax, а 21 квітня в Україні зареєстрували південнокорейську вакцину AstraZeneca. 

У понеділок, 26 квітня, у Львівську область прибула чергова партія вакцин. Зокрема, область отримала 1170 доз вакцини Pfizer та 21 600 доз вакцини AstraZeneca корейського виробництва. 

Станом на 21 квітня у області найбільшою провакцинованою категорією населення є люди віком від 20 до 39 років.

Додамо, нещодавно уряд опублікував національний план вакцинації від коронавірусу до 31 грудня 2021 року.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.