Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

прибирання міста

П'ятниця, 28 травня 2021, 14:36

У Львові розчищали сніг російською снігоприбиральною технікою

прибирання міста

Львівська міськрада закупляла снігоприбиральну техніку російського виробництва.

Про це на своїй Фейсбук-сторінці повідомила депутатка Львівської міськради від ЄС Олена Пелех.

До заходів з розчищення снігу у Львові залучали техніку російського виробництва.

"Мерія за бюджетні кошти купила стільки одиниць техніки з таких країн:

− 51 виробництва Білорусі (МАЗ, МТЗ, Беларус-320, Трактор Беларус, Ескаватор ДЕМ, Білорус із щепленим навантажувачем, ЕО 2625; піскорозкидальні машини з плугом і щіткою, піскорозкидальні машини з плугом, підмітальні трактори, мінітрактор Беларус);

− 39 виробництва Росії (ДЗ, ЗІЛ, ВАЗ, ГАЗ, Газ Газель Фермер; снігонавантажувач КО, ЗІЛ, ММЗ, Г53, ГАЗ, КО206, ЕО3322, КО707, ДЗ99, ДЗ122, КАМАЗ, КО-707, ДЗ 99а, піскорозкидальні машини, підмітальні машини з плугом, авторейдери, автовишка ЗІЛ);

− 6 виробництва України (Борекс, СБМ МДКЗ, ЕМС320, трактор T-25, Мотоблок РМ);

− 5 виробництва Данії (Підмітальна машина Texas Handy Sweep 710 TG);

− 5 виробництва Китаю (lovol ft, трактор xt3, трактор xt, Мінатрактор df);

− 6 виробництва Англії (Екскаватор-навантажувач JCB, jcb);

− 6 виробництва Чехії (Мотощітка Hecht);

− 1 виробництва Польщі (Ескаватор Zeppelin ZM);

− 1 виробництва Кореї (Навантажувач hyuindai);

− 1 виробництва Югославії (mg 145).

Також ДЗ 143 та Автовишка ЗІЛ 130 були куплені в Росії у 2014 році" − повідомила Пелех. 

На очищення снігу в період з 7 по 10 лютого використали 24 273,91 літри пального на суму 552 723,57 грн та 2 266,40 куб. м. піскосуміші, сіль у кількості 373,472 тонн та реагентів у кількості 8 тонн. У цей період вулиці прибирали 1150 осіб. Оплата понаднормових годин склала 202682,89 грн.

Додамо, Залізнична районна адміністрація залучала п'ять одиниць техніки, серед них два піскорозкидувачі, трактор МТЗ 82, грейдер та додатковий трактор МТЗ 320 для прибирання, в тому числі, смт. Рудно та с. Рясне- Руське.

Шевченківська районна адміністрація залучала дев'ять одиниць техніки, в тому числі шість піскорозкидувачів та три трактори, навантажувач Сталева воля, JСB, БАТ 2 з тралом (військовий), і здійснює прибирання також смт. Брюховичі, м. Дубляни, в селах Гряда, Малі Підліски, Ситихів, Великі Грибовичі, Малі Грибовичі, Збиранка, Зашків, Завадів, Зарудці, Малехів, Воля Гамулецька.

Личаківська районна адміністрація до прибирання снігу залучала дванадцять одиниць техніки, в тому числі три піскорозкидувачі, три трактори, підмітальну машину, грейдер, ескаватор, два самоскиди. Личаківська райадміністрація здійснює прибирання у м. Винники, с. Лисиничі та с. Підбірці.

ЛКП "ШРП Личаківського району" здійснює прибирання центральних вулиць м.Винники. Решту вулиць прибирає КП "Добробут" − 143 вулиці.

Нагадаємо, 7 лютого Андрій Садовий і працівники Львівської міськради вийшли на прибирання від снігу території перед Ратушею, а наступного дня місто прибирали 93 одиниці снігоприбиральної техніки, для посипання вулиць використали 611 куб.м піскосуміші та 175 тонн реагентів і солі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.