Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

земельна ділянка

Понеділок, 14 червня 2021, 16:50

Для об'їзної дороги Львова Козицький за майже мільйон гривень викупить будинок і землі на Жовківщині

земельна ділянка

Львівська ОДА викупить за майже 900 тисяч гривень дві ділянки і будинок на Жовківщині, передбачені для будівництва північної об'їзної дороги Львова.

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОДА Максима Козицького №447/0/5-21 від 3 червня 2021 року.

Максим Козицький затвердив розміри викупної ціни двох земельних ділянок та житлового будинку у Жовківському районі, де мають збудувати північну об'їзну дорогу Львова. 

"Затвердити розміри викупної ціни земельних ділянок та об'єктів нерухомого майна, що розташовані на території Жовківського району, які перебувають у власності фізичних осіб та підлягають викупу для суспільних потреб з метою реалізації проєкта "Будівництво північної ділянки об'їзної автомобільної дороги м. Львів, Львівська область" – йдеться у розпорядженні.

Загальна вартість цієї нерухомості склала 899 305 грн. Викупити планують:

- земельну ділянку, що знаходиться на території Зашківської сільської ради, загальною площею 0,1700 га. На викуп цієї земельної ділянки Козицький передбачив 29 305 грн;

-  земельну ділянку, що знаходиться у селі Завадів, загальною площею 0,2425 га. Вартість викупу – 533 900 грн;

- житловий будинок із господарськими будівлями і спорудами, що знаходиться у селі Завадів. Вартість викупу – 336 100 грн.

Станом на середину квітня цього року Львівська ОДА викупила у власників 41 земельну ділянку, передбачену для будівництва північної об'їзної дороги Львова, із 52 запланованих, а наприкінці того ж місяця – ще дві ділянки у Жовківському районі.

Нагадаємо, північну об’їзну зведуть, починаючи з села Бірки через Завадів, Зашків, Гряду і до Малих Підлісок. Ще у листопаді 2020 року Кабінет міністрів передбачив 16 млн грн, щоб викупити ці землі для будівництва північної об'їзної дороги Львова. А у грудні того ж року у Львівській ОДА затвердили розміри викупної ціни ділянок.

Будівництво північної об’їзної Львова планують розпочати у 2021 році. Усі роботи фінансуватимуть із кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку, який виділив Україні на дороги 450 млн євро кредитних коштів і які Верховна Рада схвалила ще в кінці серпня 2020 року. 

Рішення про залучення кредиту від ЄБРР уряд ухвалив на початку листопада 2019 року. Тоді на будівництво 23 кілометрів дороги передбачили 80 млн євро і вона мала мати чотири смуги руху.

Додамо, у квітні 2020 року голова Львівської ОДА Максим Козицький розпорядився викупити у власників приватні землі для будівництва північної об'їзної дороги Львова. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.