Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вулиця Пластова

Понеділок, 19 липня 2021, 11:01

Стихійне сміттєзвалище на Пластовій постійно тліє

вулиця Пластова

У Львові на вулиці Пластовій, на несанкціонованому звалищі, сміття тліє від спеки.

Про це повідомив портал депутатів Львівської міської ради.

Депутати Львівської міськради зробили виїзд на несанкціоноване сміттєзвалище на вул. Пластовій. Туди досі звозять відходи попри протест місцевих мешканців.

Цьогоріч у Львові 74 мільйони гривень заклали на вивезення сміття у період січень-червень 2021 року. З них витратили понад 56 мільйонів.

"Вантажівки продовжують вивозити сюди сміття, і жодна жива душа не здатна їм в цьому завадити. Якраз під час нашого візиту черговий автомобіль привіз будівельне сміття, проте побачивши нас, – розвернувся та поїхав.
Вздовж дороги, яка веде до с. Лисиничі, лежить сміття, яке ніхто не вивозить і, за словами в.о. керівника Департаменту з питань поводження з відходами Зіновія Гладуна, не збирається. Відповіді на жодне запитання про якусь напрацьовану стратегію чи відповідального немає. Не розумію, у мерії що, знову чекають трагедії?", – розповіла депутатка від Європейської солідарності Анастасія Окряк.

За її словами, сміттєзвалище просто тліє, так було і у Грибовичах на сміттєзвалищі. В’їзд на нього перекрито лише земляним насипом.

"Дорогу нам мав би перегородити шлагбаум. Я уточню: в розумінні чиновників шлагбаум – це звичайний натягнутий трос, який лежить собі просто посеред дороги. Мешканці Львівської ОТГ повинні знати, як виглядає шлагбаум, на думку місцевої влади. Нагадаю, що знову ж таки цей "шлагбаум" повинен зупинити несанкціонований вивіз сміття", – наголосила Анастасія Окряк.

У червні цього року Департамент з питань поводження з відходами ЛМР попросив ще 95 мільйонів гривень. На крайній сесії ЛМР 8 липня депутати погодились виділити лише четвертину – 25 мільйонів.

Окрім коштів, депутати озвучують чіткі питання - хто відповідає за порядок даної території, хто повинен вивезти сміття і коли?
Вони додали, що це не єдине таке сміттєзвалище на території Львівської ОТГ.

Нагадаємо, на вулиці Пластовій має бути збудований сміттєпереробний завод. Його будівництвом займеться польська компанія Control Process S.A.

Додамо, у травні Держекоінспекція впровадила систему відшкодуванням місцевою владою збитків за виявлення на її території незаконних звалищ відходів.У квітні незаконне сміттєзвалище виявили на Білогорщі.

Раніше Варіанти повідомляли, що ЛКП "Зелене місто" планувало приступити до спорудження нового сміттєпереробного комплексу з вересня 2019 року. Вартість заводу, документи для будівництва якого виконком Львівської міськради затвердив у грудні 2018 року, попередньо оцінювали у 23 млн євро. У квітні 2018 року депутати міськради погодили отримання кредиту від ЄБРР у 25 млн євро, а вже у червні того ж року ЄБРР оголосив тендер на будівництво сміттєпереробного заводу.

У грудні 2019 року ЛКП "Зелене місто" замовило за 41 млн грн підготовчі роботи для будівництва цього заводу на вул. Пластовій у фірми з Рівного. А вже 10 квітня 2020 року чотири компанії подали техпропозиції на будівництво сміттєпереробного заводу у Львові: компанія Eggersmann Anlagenbau GMBH (Німеччина); компанія Control Process S.A. з Польщі; консорціум із двох фірм – WTT (Нідерланди) та Axis (Литва); консорціум із двох фірм – MUT (Австрія) та Dogusan (Туреччина).

Також 9 жовтня 2020 року виконком Львівської міськради затвердив нову проєктну  документацію будівництва сміттєпереробного заводу на Пластовій, тоді ж Львівський окружний адміністративний суд визнав законним рішення виконкому про будівництво цього сміттєпереробного комплексу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.