Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

візуалізація

city-adm.lviv.ua

Вівторок, 12 жовтня 2021, 15:43

Київська компанія збудує у Львові індустріальний парк

візуалізація

Першу чергу індустріального парку на 100 тис. кв. м промислових площ планують звести у 2022 році.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Сьогодні, 12 жовтня, компанія Спарроу Кепітал представила інвестиційний проект з будівництва індустріального парку та заклала наріжний камінь під будівництво нового виробничо-складського комплексу та індустріального парку загалом.

За словами дикертора Спарроу Кепітал Максима Чухена, проект має на меті створити 100 тис. кв. м промислових площ, а першу чергу цього парку планують звести у 2022 році.

Метою створення індустріального парку "Спарроу Парк Львів" є забезпечення економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможності міста Львова, Львівського регіону та України в цілому, активізація бізнес-активності, підвищення рівня зайнятості населення, розвиток сучасної виробничої та логістичної інфраструктури.

Будівництво розпочалось відразу після отримання дозволу на початок будівельних робіт у вересні 2021 року. Проектом будівництва планується збудувати індустріальний парк у декілька черг.

"Виходячи з наявної площі ділянки, в межах якої планується створити індустріальний парк, загальна площа території комплексу становитиме 18,8242 га (з площею відводу колії). Виходячи з міркувань забезпечення гнучких планувальних рішень для майбутніх учасників, специфіки визначеної ділянки - невизначеність пріоритетних розмірів приміщень з точки зору комерційного попиту, запропоновано умовний варіант поділу території на земельній ділянці і розміщення на них виробничо-складських об'єктів" − повідомили у "Спарроу Індастріз".

Індустріальний парк "Спарроу Парк Львів" представлятиме собою групу промислових підприємств різних галузевих напрямків, для яких здійснюється інженерна підготовка території, проектування та будівництво інженерної інфраструктури та інших об'єктів обслуговування, управління та фінансування будівництва.

Повідомляється, що індустріальний парк "Спарроу Парк Львів" може залучити у вигляді інвестицій до 4 млн дол. США та створити до 60 робочих місць на 1 га території. Так очікувана загальна сума інвестицій у повний розвиток та функціонування індустріального парку становитиме близько 1,898 млн грн, а загальна кількість створених робочих місць − 1000.

За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ "Спарроу Кепітал" зареєстроване у 2020 році в Києві, директор та засновник Максим Чухен. Основний вид діяльності товариства − консультування з питань комерційної діяльності й керування.

Нагадаємо, Укрексімбанк продав частину боргів ЛАЗу за 170 мільйонів гривень київській фірмі "Капітал-фінанс", яку створив львів'янин два роки тому.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Капітал-фінанс" зареєстроване у 2019 році у Києві, займається наданням фінансових послуг (крім страхування та пенсійного забезпечення). Розмір статутного капіталу підприємства становить 5 050 000 грн.

Власниками фірми є львів'янин Максим Чухен та створене у січні 2020 року за тією ж адресою, що й ТзОВ "Капітал-фінанс", АТ "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Кайрос".

Власником інвестиційного фонду "Кайрос" є львівське ПП "Квиткові системи Гастролі Юей", що належить львів'янину Юрію Тішалкову, а Максим Чухен є керівником цієї фірми.

Також Чухену належать низка львівських фірм, серед них: ТОВ "Спарроу Кепітал" (консультування з питань комерційної діяльності й керування), ТОВ "Консалтсервіс" (діяльність у сфері права), ТОВ "Тема" (оптова торгівля парфумними та косметичними товарами), ТзОВ "Компанія з управління активами "Спарроу інвест" спільно з львів'янином Андрієм Солтисом (управління фондами), ТзОВ "Веселка-Л", ТОВ "Голден Естейт Груп".

Львівський автобусний завод раніше був найбільшим підприємством України з випуску тролейбусів та автобусів міського, приміського і туристичного призначення. Він виграв тендер на громадський транспорт для міст-господарів Євро-2012, однак у 2014 році Господарський суд Львівської області визнав ЛАЗ банкрутом.

У 2016 році власниками низки об'єктів нерухомості ЛАЗу стали фірми Таїсії Саніною, дружини російського бізнесмена і власника збанкрутілого ЛАЗу Ігоря Чуркіна. А у 2019 році депутати міськради вимагали накласти арешт на незаконно відчужені приміщення ЛАЗу та заявляли, що право власності на приміщення заводу, площею понад 20 тис. кв.м, зареєстровано за невідомими особами у незаконний спосіб, а також існують факти створення ще однієї фірми-прокладки для виведення коштів з бюджету на користь Чуркіна.

Крім цього, у 2018 році Львівській міськраді дозволили приватизувати об'єкти, які входили до цілісного майнового комплексу ЛАЗу на вул. Стрийській, 45, однак виключно для відновлення роботи заводу. Йдеться про земельні ділянки площею 56,01 га, площею 0,304 га та 0,03 га, що перебували у власності ЗАТ "Львівський автобусний завод".

Сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що мерія не дозволить переможцю тендеру зводити на території заводу житлові квартали. 

Додамо, у 2017 Варіанти підняли з архівів фотоепізоди з життя ЛАЗу за останні десять років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.