Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Середа, 27 жовтня 2021, 15:07

Медики закликають посилити карантин у Львові

медичний заклад у Львові

Керівники медичних закладів міста просять ввести локдаун та заявляють, що місця для госпіталізації пацієнтів з Covid-19 можуть закінчитися вже за тиждень.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Головні лікарі львівських лікарень звернулися до міської та обласної комісій з питань ТЕБ і НС з проханням посилити карантинні обмеження у Львові та області через ріст пацієнтів з важким перебігом хвороби, які потребують госпіталізації у медичні заклади.

"На сьогодні в клінічній лікарні швидкої допомоги є 427 пацієнтів з коронавірусом. З них 44 перебувають у реанімації. Це вкрай важкі пацієнти, 40 з яких – на допоміжній вентиляції. На жаль, темпи захворювання стрімко зростають. Якщо порівняти з аналогічним періодом минулого місяця, то це на 170 пацієнтів більше. Такі пацієнти зазвичай вимагають лікування у відділеннях реанімації" – наголосив медичний директор з анестезіологічної роботи клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Іван Міськів.

За його словами, враховуючи такі стрімкі темпи госпіталізацій, вже за тиждень медикам не буде куди класти пацієнтів. Станом на сьогодні у місті виписують значно менше пацієнтів, аніж госпіталізують.

"Прогнозуємо, що в термін до 10 днів лікарні будуть переповнені. Зараз темпи поширення більші, колективного імунітету ще немає. Цей тиждень чи 10 днів дадуть час більшій кількості людей вакцинуватись" – додав Іван Міськів.

Нагадаємо, з 30 жовтня у Львівській області запровадили "червоний" рівень епідемічної небезпеки, а з 21 жовтня для проїзду у транспорті міжобласного сполучення потрібно мати сертифікат про вакцинацію проти коронавірусу або свіжий тест на Covid-19.

Додамо, з 18 жовтня у школах Львова запровадили канікули, а ринки, ТРЦ та ресторани працюють за наявності вакцинованих працівників. Натомість з 1 листопада в усіх школах міста запровадять дистанційне навчання, включно з початковими класами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.