Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Четвер, 30 грудня 2021, 15:00

Усі ковідні лікарні Львівщини перевірять на справність кисневого обладнання

медичний заклад у Львові

У області створять комісії, які інспектуватимуть всі медзаклади Львівщини на справність кисневого обладнання.

Про це повідомляє департамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

Обласна комісія ТЕБ і НС прийняла рішення створити 7 комісій на базі районних державних адміністрацій, які впродовж місяця мають провести моніторинг усіх закладів охорони здоров’я в області, призначених для використання кисневих станцій та кисневих мереж.

"Ми зобов’язали усіх керівників медичних установ провести інспектування усіх кисневих мереж на місцях. Окрім того, потрібно зробити ревізію резервних та автономних джерел електроживлення. Власниками усіх закладів охорони здоров’я зараз є територіальні громади, тому важливо, щоб голови ТГ зі свого боку прокомунікували з адміністраціями, керівниками медзакладів та визначили відповідальних осіб, які б здійснили інспектування кисневих мереж" – пояснив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Крім цього, у лікарнях планують організовувати профілактичні заходи, які б покращили стан протипожежної безпеки медичних установ.

Передумовою прийняття цього рішення став нещодавній нещасний випадок, який виник в одній з лікарень Косова Івано-Франківської області.

Нагадаємо, 28 грудня трапився вибух в реанімації Косівської центральної районної лікарні, де працювали одночасно 5 кисневих концентраторів. Внаслідок події загинули люди, а причиною вибуху стана запалення лампадки у перенасиченому киснем приміщенні.

Додамо, наразі у області є 24 медичні заклади, які можуть надавати допомогу хворим на Covid-19.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.