"Варта" запропонувала доповнення до проєкту Стратегії розвитку Новороздільської тергромади

Середа, 16 лютого 2022, 10:43

Фракція "Варта" Новороздільської міськради запропонувала доповнення до проєкту Стратегії розвитку Новороздільської територіальної громади до 2027 р.

Рішення про це було ухвалено на засіданні фракції, повідомила її пресслужба.  

Одне з основних питань міста —  налагодити систему поводження з ТПВ. Фракція "Варта" запропонувала включити у Стратегію розвитку громади пункт про будівництво полігону твердих побутових відходів та сміттєсортувальної лінії до 2026 року.

Громада зацікавлена в покращенні якості роботи комунальних служб. Варта вважає за необхідне в цьому питанні доповнити Стратегію пунктом про налагодження  мережі водопостачання та водовідведення і провести каналізування садиб Нового Роздолу, смт Розділ, сіл Берездівці, сіл Станківці, Тужанівці, Підгірці, Гранки - Кути, Березина.

Варта вважає важливим для розвитку громади розв'язання проблеми покращення інвестиційної привабливості, а саме пропонує провести інвентаризацію землекористувачів на території РДГХП «Сірка» та забезпечити надходження плати за землю від 100% землекористувачів.

Про це сказано в пропозиціях, які члени фракції сформували до проєкту Стратегії Розвитку Новороздільської територіальної громади до 2027 року.

Голова фракції «Варта» у Новороздільській тергромаді Катерина Шиманська наголосила, що на зустрічі були розглянуті  й інші  «найболючі» питаннях міста: підготовка громади до дій в надзвичайній ситуації, збереження  навколишнього середовища, покращення благоустрою громади та збільшення її інвестиційної привабливості.

Фракції ВАРТА ухвалила ініціювати формування переліку громадян Новороздільської тергромади, які готові стати донорами в умовах надзвичайної ситуації. Це питання розглядалось депутатами в контексті  наданні безпеки населенню від можливого воєнного вторгнення на територію України.

«Окрім цілей, які прописані в проєкті, ми обговорили питання підготовки громади до тероборони. Важливим етапом під час воєнних дій є завчасна підготовка потенційного списку людей, які готові стати донорами в необхідний для країни час. Над цим ми ще працюємо» -  пояснила  Шиманська.

Новина створена в межах проєкту "Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа", який реалізується ГО "Атом" у партнерстві з ІА "Варіанти" за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС "Прямуємо разом". Зміст новини не обов'язково зображає погляди ЄС.

Мітки: BST , АТОМ, Варта, Новий Розділ, новини львова