Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Максим Козицький

Фб Козицького

Вівторок, 17 травня 2022, 17:30

Няньо Козицького хоче ще дві газові свердловини на Дрогобиччині

Максим Козицький

Компанія Зіновія Козицького планує спорудити ще дві нові свердловини для видобутку газу на території Дрогобицького району.

Про це йдеться у повідомленнях про процедуру оцінки впливу на довкілля через діяльність ТОВ "Горизонти", опублікованих на сайті департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА.

ТОВ "Горизонти" планує спорудити дві розвідувальні свердловини 24-Гірська та 22-Гірська для виявлення покладів газу у Дрогобицькому районі, зокрема на території Меденицької селищної ради, де ще восени 2021 року компанії дозволили облаштувати розвідувальну свердловину 20-Гірська.

"Повідомлення про планову діяльність товариства з обмеженою відповідальністю "Горизонти", яка підлягає процедурі оцінки впливу на довкілля щодо "Спорудження розвідувальної свердловини 24-Гірська з метою виявлення покладів газу".

Повідомлення про планову діяльність товариства з обмеженою відповідальністю "Горизонти", яка підлягає процедурі оцінки впливу на довкілля щодо "Спорудження розвідувальної свердловини 22-Гірська з метою виявлення покладів газу" – йдеться у документі.

Детальніша інформація про будівництво ТОВ "Горизонти" нових свердловин знаходиться на Єдиному реєстрі з ОВД, який через запровадження воєнного стану в Україні є закритим. 

За даними аналітичної системи YouControl, кінцевими бенефіціарними власниками створеної у 2009 році компанії ТОВ "Горизонти" є батько голови Львівської ОДА Максима Козицького Зіновій Козицький та Карел Комарек.

Компанія має дозвіл на видобування нафти і газу на площі Бунявській (з 2015 до 2035 року), а також на площах Гірській та Берегівській Львівської області.

Крім цього, у вересні 2021 року компанія отримала дозвіл на спорудження свердловини для видобутку газу у Меденицькій ОТГ, а у серпні того ж року Держслужба геології та надр видала їй дозвіл на промислову розробку родовищ на території Стрийського та Дрогобицького районів Львівщини.

У жовні 2021 року компанія "Горизонти" купила право видобутку газу на Жуківській площі біля Полтави, а у грудні 2021 року їй дозволили спорудити дві свердловини на території Стрийського району.

Раніше Варіанти писали про нафто-газовий бізнес родини Козицьких у статті "Фата-моргана Козицьких" та про енергетичний бізнес Козицьких у статті "Злотокрила повітруля Козицьких". 

Додамо, на початку квітня цього року Максим Козицький повідомив про нове газове родовище в області, яке знайшла компанія його батька.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.