Православні москвофіли зі Львова підтримали ілюзію втечі від РПЦ

Середа, 8 червня 2022, 12:00

Львівська УПЦ московського патріархату підтримала рішення Собору УПЦ МП, всупереч протестам вірян.  

Про це повідомляє Львівська Єпархія Української православної церкви московського патріархату на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 7 червня, у Львові відбулися збори духовенства Львівської Єпархії УПЦ московського патріархату, який підтримав усі рішення Собору УПЦ московського патріархату, що відбувся 27 травня 2022 року в Києві. 

"Духовенство єпархії звернуло увагу на те, що в соціальних мережах було поширено інформацію щодо проведення цими днями в кафедральному соборі Львова нібито єпархіальних чи парафіяльних зборів, на яких більшість вірних висловилися проти рішень Собору УПЦ.

Повідомляємо, що ніяких єпархіальних чи парафіяльних зборів у кафедральному соборі Львова не проводилося і, відповідно, ніяких процедурних рішень прийматися не могло" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Собор УПЦ МП змінив у своєму статуті забрав згадки про РПЦ, щоб уникнути відповідальності перед законом України, пережити війну з найменшими втратами та зберегти філію російської церкви в Україні.

Нагадаємо, 25 травня депутати Дрогобицької міської ради прийняли рішення заборонити на території Дрогобицької ОТГ діяльність храму Св. Іова Почаєвського на вулиці Трускавецькій, 56. Після цього рішення настоятелі храму вивезли з нього весь церковний інвентар, який придбали за кошти громади, залишивши голі стіни.

Мітки: Львів, новини львова, упц мп, філарет