Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

демонтаж військового меморіалу у Бориславі

boryslavrada.gov.ua

Четвер, 9 червня 2022, 13:53

У Бориславі демонтували радянський військовий меморіальний комплекс

демонтаж військового меморіалу у Бориславі

На вул. Данила Галицького демонтували військовий меморіальний комплекс часів тоталітарного режиму.

Про це повідомляє Бориславська міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 8 червня, демонтували військовий меморіальний комплекс часів тоталітарного режиму, який знаходився на вул. Данила Галицького у Бориславі за рішенням сесії міської ради від 19 травня.

"Було знесено композицію скульптури жінки й воїна, вічний вогонь у вигляді металевої зірки, чотири пам’ятні таблиці та стелу з іменами та прізвищами похоронених, пам’ятну таблицю з наказом Й.Сталіна про визволення міста, пам’ятний знак з переліком військових частин та пам’ятну таблицю на місці поховання" – йдеться у повідомленні.

У міськраді наголосили, що бетонні матеріали та гранітні плити використають для потреб міста, а елементи з кольорового металу продадуть, а кошти спрямують на потреби ЗСУ. Згодом на місці демонтажу здійснять благоустрій території.

"Щодо поховань на цій території Бориславська міська рада звернеться в спеціалізовану організацію для проведення ексгумації та перепоховання тіл на міському кладовищі" – додали у міськраді Борислава.

Нагадаємо, наприкінці квітня у Бориславі демонтували стелу, встановлену радянською владою

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.