У Мостиськах відкрили наметове містечко для переселенців

Понеділок, 18 липня 2022, 13:57

Містечко для переселенців облаштувати на території школи.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Сьогодні, 18 липня, на території Мостиського закладу загальної середньої освіти №1 Яворівського району запрацювало наметове містечко для внутрішньо переміщених осіб.

Містечко зводили упродовж двох місяців волонтерами швейцарської організації Remar S.O.S й воно має на 100 місць у наметі площею 500 кв.м. Тут є спальні місця із ліжками, матрацами та подушками. Є також їдальня, де переселенці отримуватимуть безплатне триразове харчування, душові, туалети.

З нагоди відкриття організатори роздали малозабезпеченим жителям громади понад 300 продуктових наборів. За словами координатора Remar S.O.S. п. Пауло Олівейра надання подібної допомоги планується щомісячно.

Нагадаємо, на початку липня у селі Бортятин Яворівського району відкрили модульне містечко для внутрішніх переселенців, створене за кошти міжнародного благодійного фонду Safe Pass Group.

Додамо, раніше на території Львівської області відкрили 4 модульні містечка, 3 – у Львові та 1 – у с. Хоросно Солонківської ОТГ. Наразі триває будівництво ще одного містечка у Стрийській ОТГ, також планують звести нові містечка у Добротвірській та Дрогобицькій громадах.

Мітки: житло для переселенців, Мостиська, новини львова