На Львівщині планують створити нову пам’ятку природи

Четвер, 22 грудня 2022, 13:53

Комісія з питань екології облради підтримали створення пралісової пам’ятки природи у Стрийському районі.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Вчора, 21 грудня, комісія з питань екології Львівської облради підтримала ініціативу та вирішила винести на розгляд наступної сесії питання щодо створення об’єкта природно-заповідного фонду – пралісової пам’ятки природи місцевого значення "Близці", розташованої у Стрийському районі.

Як пояснив голова комісії, депутат Львівської облради Віталій Свіщов, ця унікальна лісова ділянка, площею 90,1 га, за дослідженнями науковців, має ознаки квазіпралісів і вкрита різновіковим багатоярусним насадженням природного походження віком 137-197 років.

"У складі деревостанів переважає бук лісовий із домішкою клена-явора і ялини європейської. Деякі дерева бука лісового досягли 100 см у діаметрі, ялини європейської до 105 см у діаметрі" – пояснив Свіщов.

Наразі остаточне рішення про створення пралісової пам’ятки природи "Близці" мають прийняти депутати на сесії Львівської обласної ради.

Додамо, у 2020 році в області функціонували 392 заповідників та пам'яток природи, а у квітні цього року депутати облради дозволили зрубати дерева у Глинянах і Добромилі, які також  були пам'ятками природи.

Мітки: заповідники на Львівщині, комісія з екології облради, новини львова, пам'ятка природи