Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Василь Лозинський

Понеділок, 30 січня 2023, 12:50

Суд хоче заарештувати все галицьке майно добродія Лозинського

Василь Лозинський

Майно звинуваченого у хабарництві Василя Лозинського планують заарештувати.

Про це повідомляють Українські новини.

За інформацією правоохоронних органів, на майно нещодавно звільненого з посади заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського, якого звинувачують у хабарництві, планують накласти арешт.

Рішення про це має розглянути суд.

Йдеться про майно, яким Лозинський володіє згідно з декларацією про доходи та державного реєстру нерухомості.

Згідно з декларацією Лозинського за 2019 рік, він володів земельною ділянкою, площею, 1000 кв.м, у селі Суховоля Городоцького району та зберігав 125 000 грн і 23 300 доларів готівки.

Його дружина, Наталія Лозинська, мала три іномарки: Honda Accord 2008 року випуску, Honda CR-V 2012 року випуску та Volkswagen Touareg 2014 року випуску. Право власності на дві останні автівки вона набула у 2018 році, а їхня вартість – 428 750 грн і 794 300 грн відповідно.

Нагадаємо, 21 січня НАБУ затримало Василя Лозинського під час отримання хабаря у 400 тисяч доларів при закупівлі генераторів. Також правоохоронці встановили, що він входив до складу організованого злочинного угрупування, яке займалось розкраданням бюджетних коштів.

Суд відправив Василя Лозинського під домашній арешт, зобов'язав носити електронний браслет, а його спільників арештував з можливістю внесення застави.

Додамо, 22 січня Лозинського звільнили з посади заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури, на якій він працював з травня 20220 року.

До цього з липня 2019 року він перебував на посаді першого заступника голови Львівської ОДА, працював на посаді виконавчого директора Асоціації місцевих рад Львівщини, а у 2015 році очолював департамент економічного розвитку, торгівлі та промисловості Львівської ОДА. 

Лозинський брав участь у формуванні територій громад Львівської області, який, як вважають експерти, розробили з порушеннями та без консультацій з громадськістю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.