Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

верба

city-adm.lviv.ua

Вівторок, 19 грудня 2023, 10:17

У Львові зріжуть аварійну 60-річну вербу

верба

Обстеження показало, що 80% стовбура верби на вул.Липова Алея. уражене гниллю, тому її вирішили зрізати.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Цього тижня Сихівська районна адміністрація зріже аварійну вербу на вул. Липова Алея, 5а-5б. Перед тим дерево обстежили фахівці і визнали аварійним, оскільки у стовбурі верби утворилося глибоке дупло внаслідок розвитку гнилі серцевини.
 
Як пояснили в управління екології Львівської міськради, обстеження дерева робили за допомогою томографа "Арботом", яке показало, що 80% поперечного перерізу стовбура верби уражене гниллю. Цьому дереву орієнтовно 60 років. Хоча в умовах міста середня вікова межа експлуатації верби  45 років.

"Цю вербу ми намагалися полікувати – частину гнилої деревини було видалено, дупло прикрите  поліетиленовою плівкою. В кінці листопада цього року проведено додаткове обстеження, яке показало, що 80% поперечного перерізу стовбура верби уражене гниллю. Тому, збереження цього дерева є недоцільним, оскільки у випадку сильного вітру у зону ризику потрапляють розташовані поруч житлові будинки та перехожі" – пояснюють в управлінні екології.

Відтак, відповідно до усіх висновків обстеження та щоб уникнути можливих негативних наслідків, цього тижня аварійне дерево зріжуть.

Нагадаємо, у листопаді 2021 року Управління екології Львівської міської ради купило імпульсний томограф "Арботом" для виявлення аварійності дерев за 300 тис. грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.