Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Громадський транспорт

Четвер, 11 січня 2024, 14:35

Весною у Львові планують впроваджувати безкоштовні пересадки у маршрутках і електротранспорті

Громадський транспорт

У міськраді планують перехід на наступний етап е-квитка, який передбачає пересадку між всіма видами транспорту упродовж 40 хвилин після оплати.

Про це, сьогодні, під час брифінгу повідомив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міськради Олег Забарило.

За його словами, система безготівкової оплати на всіх маршрутах громадського транспорту у Львові увійшла в стабільну фазу роботи, тому у міськраді розпочинають роботу щодо переходу на наступний етап е-квитка.

"Ми плануємо в кінці першого кварту  – на початку другого кварталу, вже запускати пересадку, щоб люди мали можливість безоплатно сісти на один маршрут і пересісти протягом 40 хвилин на інший маршрут чи трамвая, чи тролейбуса, чи автобуса це вже неважливо" – пояснив Олег Забарило.

Крім цього, він зазначив, що зараз запустили конкурс на те, щоб відновити недіючі маршрути, які є в транспортній мережі, але не обслуговуються перевізниками. 

Нагадаємо, 11 грудня у Львові почала діяти безготівкова оплата у всьому громадському транспорті.  Згідно рішення виконкому вартість проїзду становить 20 грн під час розрахунку готівкою у водія, під час оплати банківською карткою проїзд вартує 15 грн, а з картою "ЛеоКарт" – 13 грн за одну поїздку. 

З 15 листопада у Львові стартував продаж загальних транспортних карток ЛеоКарт, її вартість становить 60 грн. 

Додамо, ще у 2020 році у Львові затвердили проект впровадження е-квитка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.