Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Тарас Козак

Четвер, 2 вересня 2021, 10:27

Моторна дружина Тараса Козака стала пані Жучковою

Тарас Козак

Цивільна дружина нардепа від "ОПЗЖ" Тараса Козака Наталія Лавренюк  стала Світланою Петрівною Жучковою.

Про це повідомляє Радіо Свобода у своїй програмі розслідувань "Схеми".

Цивільна дружина нардепа від "ОПЗЖ" Тараса Козака, яка має громадянство Росії, Лавренюк Наталія Миколаївна повністю змінила прізвище, ім'я та по-батькові та стала Жучковою Світланою Петрівною.

Офіційний сайт Федеральної податкової служби Росії вказує, що паспорт та ідентифікаційний номер, які належали Наталії Лавренюк, тепер належать особі на ім'я Світлана Жучкова.

При цьому ще станом на лютий 2021 року цей же ресурс вказував, що ці ж документи належать Наталії Миколаївні Лавренюк, 26.02.1975 року народження.

Зазначимо, Наталія Лавренюк має громадянства двох країн – України та Росії. Щодо Наталії Лавренюк, а також Віктора Медведчука та Оксани Марченко РНБО ввело санкції через діяльність російського "Новошахтинського нафтопереробного заводу".

У 2019 році повідомлялось, що Наталії Лавренюк належить 25% у фірмі "НЗНП Трейд", бенефіціаром якої є дружина Віктора Медведчука Оксана Марченко. Фірма займається видобутком нафти в Ханти-Мансійському автономному окрузі Росії.

Нагадаємо, у липні Печерський районний суд Києва заарештував майно оголошеного в розшук через підозру в державній зраді народного депутата з Львівщини від партії Опозиційна платформа – За життя Тараса Козака.

Зазначимо, 11 травня цього року нардепам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку прокуратура повідомила про підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Росією Криму. 

Медведчуку суд обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, натомість Тарас Козак у прокуратуру не з'явився. За словами Медведчука, нардеп переховується у Білорусі, однак пізніше генпрокурорка Ірина Венедіктова спростувала цю інформацію, проте відмовилася розкривати деталі місцезнаходження Козака.

Також суд надав СБУ дозвіл на затримання Козака.

Нагадаємо, 2 лютого цього року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти Козака та телеканалів "112 Україна", NewsOne, Zik через розслідування спецслужб України, яке встановило, що Козак з 2014 року пов'язаний з терористами окупованих Росією територій через кіпрський офшор.

А 19 лютого РНБО включила в санкційний список Наталю Лавренюк, яку вважають цивільною дружиною Козака, однак яку він не вказав у своїй декларації. Вона володіє бізнесом у Росії разом із дружиною Медведчука Оксаною Марченко.

Тарас Козак потрапив у першу десятку списку Опозиційної платформи – За життя на парламентських виборах 2019 року й пройшов у Верховну Раду. Він був нардепом ВРУ 8 скликання – у жовтні 2014 року Козак пройшов у виборчому списку політичної партії Опозиційний блок під №14.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.