Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

туризм у Львові

Четвер, 5 травня 2022, 14:46

У Львові планують встановити нові ставки туристичного збору

туризм у Львові

У міськраді напрацювали проєкт ухвали щодо встановлення ставок туристичного збору.

Про це йдеться у проєкті ухвали, опублікованій на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 19 квітня 2022 року.

Депутати підготували ухвалу, якою планують з 1 січня 2023 року встановити ставки туристичного збору для внутрішнього та в’їзного туризму за кожну добу тимчасового розміщення кожної особи у місцях проживання (ночівлі) у відсотках від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня 2022 року.

Передбачається встановити такі ставки туристичного збору:

- при вартості тимчасового розміщення для однієї особи за одну добу до 350 грн включно – 0,2%;

- при вартості тимчасового розміщення для однієї особи за одну добу від 350 грн до 750 грн включно – 0,3%;

- при вартості тимчасового розміщення для однієї особи за одну добу від 750 грн до 1200 грн включно – 0,4%;

- при вартості тимчасового розміщення для однієї особи за одну добу від 1200 грн – 0,5%.

"У разі, якщо надання послуг тимчасового розміщення здійснюється способом надання окремого номера (кімнати), квартири, житлового будинку чи іншого об’єкта житлової нерухомості, під вартістю тимчасового розміщення слід розуміти загальну вартість номера (кімнати), вартість оренди квартири, житлового будинку чи іншого об’єкта житлової нерухомості (незалежно від кількості проживаючих)" – вказано в документі.

Як йдеться у проєкті ухвали, її прийняття дозволить місту утримувати бюжетні установи, своєчасно оплачувати заробітну плату бюджетникам та реалізувати міські цільові програми.

Детальніше – тут.

Нагадаємо, також у міськраді пропонують звільнити підприємців плати за комунальні приміщення, встановити для підприємців ставку єдиного податку, а раніше дозволили відкрити літні майданчики з 25 березня та скасували для власників орендну плату.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.