Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Дрогобич

Четвер, 29 червня 2023, 15:54

Комісія Львівської облради погодила створення наукового ліцею у Дрогобичі

Дрогобич

Комісія освіти погодила створення КЗ "Обласний науковий ліцей" у Дрогобичі.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Сьогодні, 29 червня, комісія з питань освіти, науки та інновацій Львівської обласної ради підтримала ініціативу створення у Дрогобичі комунального закладу Львівської обласної ради "Обласний науковий ліцей".

"Створення Обласного наукового ліцею в Дрогобичі дасть можливість обдарованій молоді цього району, а не тільки Дрогобича, отримувати дуже класну освіту і далі розвиватися в науковій сфері" – наголосила голова комісії Іванна Герус.

Загалом поява обласного наукового ліцею повинна розширити доступ до навчання обдарованим дітям, які виявляють здібності до навчально-дослідницької, дослідницько-експериментальної, наукової, конструкторської, винахідницької, пошукової діяльності.

"Також маємо за мету створити можливість перебування дітей у пансіоні ліцею" – додав директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска.

Наразі це рішення мають затвердити депутати на сесії Львівської обласної ради.

Нагадаємо, проєкт рішення про створення комунального закладу "Обласний науковий ліцей" Львівська ОВА напрацювала ще на початку червня цього року. Ліцей розташовуватиметься у приміщенні колишнього Дрогобицького професійного політехнічного ліцею на вул. М. Грушевського, 87.

Додамо, в Україні до 2027 року має бути сформована мережа професійних ліцеїв. Загалом 100 шкіл області планують трансформувати в ліцеї. До 1 липня громади Львівщини мають ухвалити рішення щодо трансформації мережі ліцеїв.

А у листопаді 2022 року на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про перетворення двох санаторних шкіл області у наукові ліцеї: санаторної школи у Винниках та школи № 1 імені Б.-І. Антонича у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.