Порошенко підписав указ про суспільне мовлення

Вівторок, 7 квітня 2015, 14:44

Президент Петро Порошенко взяв участь у презентації суспільного мовлення та підписав закон про суспільне телебачення та радіомовлення.

Про це повідомила прес-служба Президента України.

«Це той закон, якого Україна чекала 23 роки. То у влади не вистачало волі, то майже завжди не було бажання цим займатися, бо влада завжди хотіла контролювати медіапростір і вважала, що ввести суспільне телебачення – це просто випустити джина з пляшки. Це – та ціна, яку влада має платити за демократію», – заявив Петро Порошенко.

Глава держави відзначив, що депутати, проголосувавши за цей закон, дали можливість відкрити нову сторінку свободи слова в Україні.

«Я вважаю себе дуже добре поінформованою людиною. І коли я дивлюсь телебачення, або слухаю радіо, або дивлюсь інтернет, я не можу сказати, що зі всім згоден. Інколи я вважаю, що і сюжети подаються не об’єктивно, і інформація не завжди точна. Але ми маємо звикати жити в цьому середовищі. Я гордий тим, що за багато місяців своєї президентської діяльності я ніколи нікому не подзвонив і не сказав, подобається мені чи ні той або інший сюжет», – сказав Петро Порошенко.

Нагадаємо, Петро Порошенко підписав закон, який забороняє показ російських серіалів та фільмів. Наразі Львівська обласна телерадіокомпанія розпочала адаптовувати для українських глядачів польські серіали.

Мітки: закон, львівська обласна державна телерадіокомпанія, Петро Порошенко, Президент України, телерадіокомпанії