Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Конституція України

ipnews.in.ua

П'ятниця, 26 червня 2015, 18:17

Повноваження органів місцевої влади зупинятиме президент

Конституція України

Президент може отримати право зупиняти повноваження органів місцевої влади, якщо рішення цих органів загрожуватимуть суверенітету України.

Про це повідомляє Українська правда.

Згідно із проектом змін Конституції України, ухвалених на засіданні Конституційної комісії сьогодні, 26 червня, у випадку, якщо органи місцевого самоврядування у своїх рішеннях вийдуть за межі повноважень, вказаних у Конституції, якщо це загрожуватиме суверенітету держави президент зупиняє дію таких рішень, зупиняє діяльність цього органу і звертається до Конституційного суду.

Наразі суд протягом місяця повинен розглянути це питання. У разі визнання неконституційності, рішення органу місцевої влади остаточно скасовується і призначаються нові вибори.

"Я як президент, верховний головнокомандувач і як гарант територіальної цілісності маю право на миттєву реакцію у вигляді ухвалення рішення про зупинення повноважень органу місцевого самоврядування, коли їхні рішення будуть загрожувати територіальній цілісності, суверенітету і національній безпеці", - повідомив президент Петро Порошенко.

За його словами зміни до Конституції дадуть змогу запобігти розповсюдженню сепаратизму. Також Порошенко закликав усі політичні сили забути про чвари і йти на вибори з меседжем децентралізації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.