Юрій Михальчишин: якщо інформація про те, що Дмитро Добродомов є внуком НКВДиста, правдива, то це має значення для виборця

Понеділок, 16 липня 2012, 13:09

Депутат Львівської міськради, заступник голови Львівської обласної організації ВО «Свобода» Юрій Михальчишин вважає, що якщо інформація про те, що Дмитро Добродомов є внуком НКВДиста, правдива, то це має значення для виборця. Про це він заявив у коментарі «Варіантам», коментуючи думку експерта про можливу причетність ВО «Свободи» до появи у Львові плакатів із зображенням претендента в кандидати у народні депутати від УДАРу Дмитра Добродомова із підписом «Це – онук НКВДиста Дмитро Добродомов. Хочете такого «народного» депутата?»

Юрій Михальчишин заперечив причетність ВО «Свободи» до цього і наголосив на тому, що вперше почув про появу цих плакатів від журналіста «Варіантів».

«Чорним піаром можуть займатися всі політичні партії. Але жодна з них не визнає цього офіційно. Я не бачив цих плакатів. Перше питання: це відповідає дійсності чи ми маємо справу з наклепом? Це дуже важливо. Я з Дмитром ніколи на цю тему не спілкувався», – сказав він.

Михальчишин разом з тим вважає, що якщо інформація, вміщена на плакаті, правдива, то це буде мати вплив на виборців.

«Я не в курсі того, що Добродомов проходив люстрацію у львівському КОДі. До цього часу мені зовсім не було цікаво його «родове дерево». Але в даному випадку було би доречно, щоб він прокоментував сам це з точки зору відповідності фактам. Якщо цей наклеп взагалі не відповідає дійсності, то ми маємо справу не лише з чорним піаром, але й з брудним наклепом. Якщо ж це відповідає дійсності, то це все ж таки є інформація для нашого виборця», - наголосив він.

На запитання, чи взагалі доречно такі теми зачіпати, і чи варто робити відмінності між тими, хто свого часу належав до радянської еліти, Михайльчишин відповів:

«Мій дід в НКВД не працював. Давайте не плутати різні речі. НКВД і управління сільського господарства – це трошки різні речі. Якщо це людей не вбиває, то це одна справа. Якщо хтось це робить – то це інша справа. В мене з Дмитром до цього часу були чудові стосунки, я не знаю, хто нас хотів зіштовхнути лобами, ще раз повторю, я ніколи не розмовляв з ним на цю тему. Але тепер мені буде цікаво порозмовляти. Я не слідкував за цим епізодом. Але зараз бачу, він набирає обертів».

Нагадаємо, 15 липня у центрі Львова, а також у Сихівському мікрорайоні були розклеєні кольорові плакати із відомою фотографією головного продюсера ЗІК, претендента в кандидати у нардепи у Сихівському в.о. від партії УДАР Дмитра Добродомова у червоній сорочці з написом: «Це – онук НКВДиста Дмитро Добродомов. Хочете такого «народного» депутата?».  Вихідних даних на плакаті не помічено. 

Дмитро Добродомов проходив процедуру «люстрації» у Львівському КОДі. Його кандидатура була підтримана членами КОДу в якості претендента на висування в кандидати. Натомість минулого тижня стало відомо, що Дмитро Добродомов висунутий в кандидати у нардепи партією УДАР.
ТРК Західна інформаційна корпорація контролюється відомим львівським олігархом Петром Димінським, наближеним до Партії регіонів.

Григорій Павлович Матвійко, дід Юрія Михальчишина по материнській лінії, в радянські часи очолював Львівське обласне управління сільського господарства, а за часів Добрика був завідуючим сільськогосподарського відділу Львівського обкому партії.

Мітки: Вибори 2012, Дмитро Добродомов, Юрій михальчишин